BIVŠI HRVATSKI KOŠARKAŠ OPLEO PO IVKOVIĆU: Duda me oterao zbog ćirilice!

Autor:

Sport

13.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duda nije želeo da komentariše.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši selektor Dušan Ivković

Nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović (55) optužio je Dušana Ivkovića (76) da ga je izbacio iz reprezentacije Jugoslavije jer nije znao ćirilicu! On se prisetio kako mu legendarni trener, nakon olimpijskog srebra u Seulu, nije dozvolio da nastupa na Evropskom prvenstvu 1989. godine zbog srpskog pisma. To se desilo kada su se vratili iz Bora u Beograd, nakon priprema. Na prijemu u hotelu njemu su dali da popuni formular napisan ćirilicom, a Arapović je tražio da mu daju na latinici.

- Kad smo se vraćali sa priprema iz Bora, noću smo stigli u jedan beogradski hotel u kom smo na recepciji dobili upitnik na ćirilici, koji je trebalo da ispunimo, a ja sam tražio da mi daju na latinici ili na engleskom. Stojko Vranković me je povukao za ruku, rekao da ćutim, ali iz inata nisam poslušao ni njega, ni Dražena Petrovića - kazao je Arapović i dodao:

- Zatim je pitao za ime oca, ja sam mu rekao Jovo, a zove se Pavo. Zatim me pitao ime majke, rekao sam mu Jovanka, a mama mi je zapravo Ana. Nakon pet minuta bio je sastanak u mojoj sobi i Ivković me je poslao kući u Zagreb. Čak je jednom prilikom i rekao: "Šta će nam, bre, taj ustaša?" Tako sam završio reprezentativnu karijeru u bivšoj SFRJ.

Bivši selektor naše zemlje Dušan Ivković nije želeo da komentariše izjave Arapovića.

- Nemam komentar na te gluposti. Stvarno ne mogu da se bavim takvim izjavama - poručio je Ivković.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading