MIJAILOVIĆ IZNOSI NEISTINE I MENJA TEZE: Čović ekskluzivno za Republiku odbrusio predsedniku Partizana!

Autor:

Sport

11.08.2020

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Čović odgovorio je za naš portal na optužbe koje je izneo Ostoja Mijailović zvaničnom Jutjub kanalu KK Partizan.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Čović

Predsednik crno-belih je u razgvoru za klupsku televiziju govorio o mnogim temama, pa i o smrti Majkla Odža.

Upravo zbog toga stiže odgovor Nebojše Čovića. On je za naš portal imao šta da poruči predsedniku Partizana.

Ponovo na delu vidimo pokušaj zamene teza pojedinaca, i sada već moram da konstatujem da pojedini ljudi predstavljaju pravu bruku i sramotu za srpski sport i klubove koje predstavljaju.

Prvo neumerena reakcija, pa sada ovo upadljivo ćutanje na pitanje oko načina na koji je tragično preminuo Majkl Odžo, vidim kao jasnu potvrdu da se neko prepoznao, iako nikada nije pomenut imenom, i da mu savest nije mirna!

Zato apelujem da pojedinac pomogne istrazi, koja je već podignuta na međunarodni nivo, jer se radi o  stranom državljaninu, i odgovori na jednostavna pitanja, koja traže porodica Majkla Odža, njegova rodna zemlja, koja je već uputila diplomatsku notu MIP Republike Srbije i srpskoj javnosti koja je nepodeljeno volela Majkla Odža:

1. Koliko puta je Majkl Odžo vrbovan od strane ovlaščenih lica, i zaposlenika jednog kluba u periodu od februara do kraja jula 2020.godine?

2. Ko je Majklu Odžu obezbedio halu u kojoj je trenirao u krajnje neadekvatnim uslovima od 03.08.2020. godine, dakle dva dana pre odlaska na petu kontrolu kod lekara?

3. Ko su osobe i samozvani treneri koji  su organizovali treninge u toj hali, i po čijem nalogu?

4. Kako to da nije pregledana zdravstvena dokumentacija koja je po izveštaju policije bila u rancu Odža, a ako su pregledali  -  kako je moguće da su mu i pored preporuka lekara, da to ne čini – omogućili i dozvolili da trenira?

5. Da li je među košarkašima bilo i pojedinih državljana Švedske i Italije, kao i da li je istina da je čak 8 osoba dalo iskaz predstavnicima policije u svojstvu svedoka, nakon tragičnog događaja i smrti Majkla Odža?

6. Zašto ne objasni kako je moguće da niko od pristunih nije otišao u Urgentni centar sa Majklom Odžom, čak i ne dajući ni osnovne podatke o tragično nastradalom košarkašu?

Verujem da bi kratki, ali konkretni odgovori dotičnog sportskog radnika koji svakodnevno degradira taj termin (i sve nas koji smo u srpskom sportu mnogo duže), značajno pomogli da utvrdimo kako je preminuo 27-godišnji mladić!

Konačno, stalnu priču o nekakvom sukobu interesa između košarkaških klubova Crvena zvezda i FMP, ne vidim kao iskrenu želju i borbu da sve radimo legalno i u zakonskim okvirima. Posebno ne kada dolazi od nekoga kome je prirodni ambijent boravak u “sivoj zoni” . Upravo  odatle, uz velike sume novca, stizali su i  napadi na moju porodicu i mene prošle sezone! Konačno, kako se radilo svedoče i vremena kada se dotični bavio fudbalom. Dovoljno je da pitate ljude koji mnogo više vole taj klub od njega.

Javnosti treba da bude jasno da ovaj pojedinac pokušava iznošenjem neistina i zamenom teza  da napravi “viktimizaciju”. To znači da napadajući one koje je porodica žrtve angažovala za zaštitu, prikrije one koji su napravili očigledne i grube propuste u ovoj tragediji - stoji u saopštenju Nebojše Čovića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading