DA LI JE TRAGEDIJA MOGLA BITI IZBEGNUTA? Čović otkrio šokantne informacije o Odžovoj smrti!

Autor:

Sport

10.08.2020

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Čović ponovo je govorio o tragičnoj smrti Majkla Odža.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Majkl Odžo

Prvi čovek Crvene zvezde otkrio je da Odžo nije dobio nalaz da može da trenira.

- Mi imamo moralnu obavezu da uradimo sve što možemo da uradimo, po želji njegove porodice i agenta. Došli smo do informacija koje lako mogu da se provere. Odžo je krajem juna počeo da oseća zdravstvene probleme, a ubrzo se pokazalo da je imao virus korona. Ubrzo odlazi u jednu kliniku gde je konstatovana upala pluća desnog plućnog krila. Bilo mu je rečeno da ide na Infektivnu kliniku, nije išao. Ostao je u toj privatnoj klinici. Tamo je primao terapiju, antibiotike i vitamine. Sledeću kontrolu je imao 13. jula, kada je imao ponovo skener. Tada je imao upalu levog plućnog krila. Krvna slika, leukociti bili su loši. Naredni pregled je imao 22. jula. Kasnije je utvrđeno da ima antitela na virus korona. Odžo nije dobio nalaz da može da trenira, on je dobio preporuku doktora za fizičku aktivnost umerenog intenziteta. To doktori najbolje znaju šta znači, a to sigurno ne znači trening, već šetanje po kući i okolini. Očigledno to nije ispoštovano. Ponavljam, nije dobio saglasnost doktora. I onda se dogodio 7. avgust - rekao je Čović za Sportklub, pa dodaje:

- Njegova porodica traži kompletnu informaciju, a onda i nigerijska ambasada je putem zvanične note isto tražila. Odžo je bio vrbovan u februaru, maju i sada pred njegovu smrt. Nije rivalitet da igrača vrbujete u februaru, kada pandemije još nije bilo i kada igrač ima aktivan ugovor. Svaki igrač koji dolazi na individualne treninge, mora da donese dokaz da je zdrav. Nije normalno da neko vodi čoveka na treninge, bez te potvrde. Ako Odžo nije dao potvrdu, niko nije smeo s njim da radi. Korona zna da izazove i miokard. Šta se desilo kod Odža videćemo. Čekamo da vidimo da li će biti obdukcije, sada valjda sledi posthumno testiranje na COVID-19, a ako se ispostavi da je bio zaražen onda se valjda ne radi obdukcija

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading