ROKETSI "UNAKAZILI" KINGSE: Sakramento nemoćan, Srbi solidni!

Autor:

Sport

10.08.2020

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Hjuston Roketsa su rezultatom 129:112 pobedili Sakramento Kingse u noći između nedelje i ponedeljka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Hardena i Bogdanovića

Sakramento Kingsi su se već oprostili od doigravanja, a sada su ih dotukli i košarkaši Hjuston Roketsa.

Srpski reprezentativci odigrali su solidne partije, Bogdan Bogdanović je imao 13 poena, 8 asistencija i 5 skokova, dok je Nemanja Bjelica bio nešto skromniji i za 3 minuta postigao 2 poena i uhvatio 1 skok.

Kingsi su bili ravnopravan protivnik samo u prvom poluvremenu, ali su izabranici Luka Voltona dobro odigrali jedino prvu četvrtinu, u kojoj su ubacili čak 36 poena i limitirali Hjuston na 23.

Prve poene za Kingse je postigao upravo Bogdan Bogdanović, a poslednji koš u prvom kvartalu ubacio je Nemanja Bjelica, kada je pogodio trojku i to su bili jedini njegovi poeni na susretu.

Hjuston je igrao bez Rasela Vestbruka, ali to im nije predstavljalo nikakav problem. Njihovo najjače oruže jeste šut za tri poena i upravo su tako uspeli da poraze Sakramento Kingse, kada su sredinom drugog perioda napravili seriju 14:0.

 

Otkako su uspeli da naprave tu seriju i da povedu, Roketsi više nisu imali zaostatak, a kada se odigrala treća četvrtina imali su prednost od velikih 22 poena i bilo je kristalno jasno da se Sakramento neće vratiti u meč.

Do kraja je Hjuston samo "odrađivao posao" i zabeležio vrlo ubedljivu pobedu 129:112. Uspeli su da limitiraju Sakramento na ukupno 35 poena u drugoj i trećoj četvrtini, što je bilo i ključno u ovoj pobedi.

Ostin Rivers je uspeo da nadomesti izostanak Rasela Vestbruka i upisao 41 poen, dok je Džejms Harden postigao 32, Ben Meklemor je imao 20, a Robert Kovington 13 postignutih poena.

Na drugoj strani je Dieron Foks imao 26 poena, Badi Hild 16, Bogdanović 13, koliko i Džefris, a Džabari Parker je postigao 12, dok je Nemanja Bjelica imao samo tri postignuta poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading