(VIDEO) NADREALNA PARTIJA DONČIĆA: Dalas srušio moćne Bakse posle produžetka!

Autor:

Sport

09.08.2020

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su posle produžetka Milvoki Bakse 136:132.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao na ovom susretu i meč je ispratio sa klupe za rezervne igrače.

Dalas i Milvoki priredili su nam sjajnu utakmicu, koja se činila da će otići u ruke Baksima s obzirom da su na dva minuta do kraja imali +7.

Međutim, ekipa Majka Badenholzera nije uspela da održi prednost i Mevsi preko Finija Smita, Dončića i Porzingisa uspevaju da se vrate i da meč uvedu u produžetak.

Dončić je pogodio ključna bacanja, a Džordž Hil je promašio trojku za pobedu. Lopez i Janis su pokušali iz odbojke, ali su bili neprecizni i ušlo se u dodatnih pet minuta.

Dalas je furiozno krenuo produžetak sa čak tri trojke zaredom i već tada je moglo da se nasluti da će pobeda pripasti timu iz Teksasa. Baksi su uspeli da se vrate, a sve dileme rešio je Dončić.

 

Reprezentativac Slovenije je na 11 sekundi do kraja postigao ključan koš kojim su Mevsi otišli na +5, odnosno na dva napada poseda. To je bila nemoguća misija za Bakse i trijumf odlazi ekipi Rika Karlajla.

Dončić je pružio spektakularnu partiju sa 36 poena, 14 skokova i 19 asistencija (12/24 iz igre), a pratili su ga Fini Smit sa 27/11 i Porzingis sa 26 poena i 11 skokova.

U poraženom sastavu Adetokumbo i Lopez su postigli 34 poena, a Midlton 21 i 11 asistencija.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading