ČUDESNA PARTIJA U ORLANDU: Dva produžetka, dominacija Jokića i VELIKA pobeda Denvera!

Autor:

Sport

08.08.2020

22:48 >> 23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Jutu Džez posle "ludog" meča punog preokreta i odlične partije Nikole Jokića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Veliku borbu vodili su Jokić i Gober, kao i svaki put do sad

Denver je nadoknadio 18 poena razlike, zatim "prokockao" dobijen meč, a onda odneo pobedu posle dva produžetka rezultatom 134:132.

Nagetsi su se trijumfom "odlepili" od Jute na trećem mestu zapadne konferencije i došli do treće pobede u pet odigranih mečeva u NBA "mehuru" u Orlandu.

Jokić je delovao potpuno nezainteresovano i nespremno za najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera u prvom poluvremenu, ali se probudio u nastavku i značajno doprineo pobedi.

Centar reprezentacije Srbije je meč završio sa 30 poena (11/21), 11 skokova, sedam asistencija, tri ukradene i četiri izgubljene lopte.

Imala je Juta prednost sve vreme, čak i dvocifrenu, ali je u samoj završnici meča Denver došao do izjednačenja. Napravili su Nagetsi seriju 12:0 i stigli do 88:88. Iako je Juta posle toga imala inicijativu, na dva minuta do kraja Nagetsi su ponovo izjednačili (98:98).

U poslednjem minutu Jokić je uhvatio ofanzivni skok, a Marej pogodio za vođstvo Denvera. Isti igrač je poptom pogodio za 102:98. Na deset sekundi do kraja Mičel je pogodio dva slobodna bacanja, te smanjio zaostatak Džezera na 104:100.

Posle tajmauta, Jokić je izgubio lopti, a Mičel pogodio trojku za 104:103. Grant je potom pogodio jedno slobodno bacanje (105:103), ali je Mičel položio loptu za produžetak.

U produžetku je Jokić ponovo preuzeo odgovornost. Uz dobre igre Mareja, Nagetsi su napravili seriju 6:0. Ipak, pogođenim slobodnim bacanjuma Juta se vratila u igru. Na pola minuta do kraja Mičel je pogodio trojku za preokret 117:115.

Jokić je vratio na 117:117, ali je ponovo Mičel doneo prednost Juti 119:117. Uzvratio je srpski centar, pa je tri sekunde pre kraja bilo 119:119. O pobedniku je odlučivao drugi produžetak.

Bolji su Nagetsi bili, uprkos svim naporima igrača Jute. Posle trojke Mareja bilo je 128:123. Na pet sekundi do kraja Juta je prišla na 134:132, ali je u poslednjim sekundama Mičel promašio šut za tri.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading