DOBROĆUDNI MOMAK ZA KOJIM PLAČE SRBIJA: Odžo je govorio ovako - činjenica da sam živ činila me je blagoslovenim...

Autor: Blicsport

Sport

07.08.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški svet je potresla vest o smrti Majkla Odža... A, potresla nas je najviše sa one ljudske strane, jer svako koga pitate o njemu reći će vam dobroćudan lik...

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Majkl Odžo

Gorostasni centar se toliko dobro osećao u Srbiji da je ostao u Beogradu tokom pandemije koronavirusa, gde je vredno trenirao.

U poslednjem intervjuu u maju je za "Blic" govorio o posvećenosti košarci i odgovornosti tokom vandredne situacije, i sve to uz dozu šale koja je bila njegov zaštitni znak.

Među prvima se vratio vežbanju...

Mada je isprva odlučio da se našali...

- Nije mi nedostajao trening - kazao je kroz osmeh za "Blicsport".

Potom je nastavio:

- Šalim se, jeste. Kada kažem trening, mislim rutina. To je naš posao, moram da budem odgovaran i to volim. Volim sve što ide uz košarku, odlasci u salu na trening, pripremanje za mečeve... I takmičenje kao rezultat svega toga.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

Na pitanje zbog čega je odlučio da ipak ostane u Srbiji tokom najkritičnijeg perioda borbe sa virusom korona i u doba kada su prekinuta takmičenja u Evroligi i ABA ligi bila suspendovana, odgovorio je opet šaljivo:

- Zato što mi se sviđaju ćevapi.

Dežurni šaljivdžija u crveno-belom taboru, pokušao je da uozbilji situaciju:

- Mislio sam da ću ostati sedmicu ili dve, maksimalno tri. Smatrao sam da će biti dovoljno da se izborimo sa virusom korona i vratimo treningu, pa nisam mislio da treba da odlazim. Da sam otišao, trebalo je u povratku da budem u izolaciji. Mislio sam da će sve ovo trajati kraće, a kada je prošao taj period od tri nedelje, već je bilo kasno. Morao sam da ostanem u Beogradu.

Međutim, kako glavni grad Srbije smatra drugom kućom, nije mu bilo teško da dva meseca provede ovde.

Objasnio je kako je provodio vreme tokom policijskog časa koji je bio gotovo konstantan.

- Činjenica da sam živ činila me je blagoslovenim. Pratio sam vesti na dnevnom nivou kako bih ostao u toku šta se dešava sa virusom korona ovde u Srbiji. Čuo sam se sa porodicom u Nigeriji i zaista sam puno spavao. Igrao dosta video-igrica, gledao filmove. Počeo sam ponovo da čitam, imao sam dosta vremena za to.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading