ČOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Zvezda ima ubedljivo najmanji budžet!

Autor:

Sport

05.08.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio je da njegov tim ima najmanji budžet u Evroligi.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Čović

- Budžet Crvene zvezde za narednu sezonu iznosiće pet miliona evra neto. Biće, dakle, 30 odsto manji u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Nama su prihodi od prodatih sezonskih karata imali udela od nekih 25 do 30 posto u budžetima za prethodnu sezonu. Zbog pandemije virusa korona to u narednoj sezoni očigledno neće biti moguće - rekao je Čović u intervjuu za Danas, pa potom dodao:

- Crvena zvezda je navikla sa posluje i ostvaruje rezultate sa budžetom koji je ubedljivo najmanji u Evroligi. Bez obzira na sve priče i spinove koje slušamo godinama da su nam budžeti 15, 14 ili 11 miliona evra. Mi budžet formiramo prema realnim mogućnostima i okolnostima, ali transparentno, jer Evroliga nije organizacija koja trpi i dozvoljava improvizacije. Na tom planu traži jasno i dokumentovano poslovanje.

Čović je otkrio koliko će novca trošiti na plate igrača.

- Govorimo o preporuci Evrolige koju je Crvena zvezda poštovala i poštovaće u budućnosti. Otprilike, tri miliona evra trošiće se na plate igrača u narednoj sezoni, među kojima će najveća biti 400.000 dolara, tačnije između 350.000 i 400.000 hiljada, a najmanja 70.000 evra, odnosno između 50 i 70.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading