SRPSKI MAJSTOR UNIŠTIO TANDERE: Tripl-dabl neverovatnog Jokića!

Autor:

Sport

04.08.2020

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su posle produžetka Oklahomu Siti Tander – 121:113.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu utakmicu i bio je jedan od najzaslužnijih što su Nagetsi uspeli da se vrate iz minusa i posle toga slome protivnika.

Centar iz Sombora briljirao je u produžetku i sa nekoliko uzastopnih poena doneo ključnu prednost ekipi iz Kolorada. Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a pratio ga je sjajni Majkl Porter junior sa 37 poena i 11 skokova.

Utakmica je otvorena u slabom ritmu, te nismo gledali preterano atraktivnu košarku. Jokić je od prvih pet šuteva pogodio samo jedan i ubrzo je otišao na "lađenje". Nagetsima je više odgovarala ovakva igra i posle prve četvrtine imali su pola koša prednosti, 23:22. Utakmicu je sjajno otvorio Majkl Porter junior i u istom ritmu nastavio je tokom 2/4. Jedino što je bilo za pohvalu u igri ekipe iz Kolorada je upravo talentovani krilni košarkaš. Pogađao je iz skoro svih pozicija i na poluvremenu je imao 20 poena i devet skokova.

Nagetsi su u jednom trenutku u drugoj četvrtini imali dvocifrenu prednost, ali se Tander vratio i na poluvreme otišao sa vođstvom – 50:51. Jokić je posle prvog perioda igre imao 7 (2/7) poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U nastavku utakmice dobili smo mnogo motivisanijeg Jokića. Srpski košarkaš je počeo da pogađa, Denver nije dozvolio protivniku da napravi seriju u trećoj četvrtini i gledali smo tesnu utakmicu sve do kraja. Nagetsi su bili pred porazom jer su na tri minuta do kraja gubili sa sedam poena. Ipak, predvođeni Morisom i Jokićem uspeli su da istope prednost i dođu do pozicije za pobedu. U poslednjem napadu loptu je dobio Denijels i promašio, te se ušlo u produžetak.

Tamo je stvari u svoje ruke uzeo srpski košarkaš i sa šest uzastopnih poena slomio otpor Tandera.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading