AROJO ZA SRPSKI TELEGRAF: Smrt Jagode je neoprostiva sramota

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

04.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Marka Ivkovića strašno je i nikada ne bi smelo da se zaboravi, poručuje u intervjuu za Srpski telegraf legendarni Portorikanac Karlos Arojo (41).

RepublikaFoto: Starsport
Karlos Arojo protiv Crvene zvezde

Navijač Crvene zvezde je nastradao 2014. godine na meču Galatasaraja i Crvene zvezde (110:103) u Istanbulu, kada ga je s leđa nožem usmrtio Turčin Kadri Aktaš (56). Iako je Arojo tad nosio dres turskog tima, priznaje da mu je bilo veoma žao zbog smrti srpskog navijača.

Bivši košarkaš brojnih NBA timova, ali i Makabija i Barselone, posle karijere ušao je u muzičke vode i postao regeton pevač. Istakao je da mu je drago što je njegov bivši saigrač Darko Miličić pronašao sebe u poljoprivredi, kao i da Zvezda i Partizan mogu da se pohvale najboljim navijačima na svetu.

Kako ste se osećali kad je ubijen Marko Ivković?

- Ono što se desilo u Istanbulu na utakmici između Galatasaraja i Crvene zvezde jeste sramotno i veoma tužno. Nikada nisam podržavao nasilje, bez obzira na to za koji sam klub igrao. Ubistvo Marka Ivkovića jeste neoprostivo. Želimo da navijači vole košarku, timove, a ne da se ubijaju. Moramo da imamo poštovanje prema igri i jedni prema drugima.

Napraviću koncert u Srbiji

Nakon završene košarkaške karijere posvetili ste se muzici. Možemo li da očekujemo da napravite koncert u Srbiji?

- Tačno je da se sad bavim muzikom. Snimio sam nekoliko pesama, ali i radim kao producent. Trenutno pripremamo novi hit, koji bi trebalo uskoro da izađe. Takođe, voleo bih i da se moja muzika čuje u Evropi, regeton je popularan i van granica naše zemlje. Možda jednog dana napravim i koncert u Srbiji.

Da li ste nakon tog događaja strahovali da igrate u Srbiji?

- Ne, ni najmanje. Uvek sam uživao u Beogradu i voleo sam da igram u Areni. Moram da kažem da su navijači Zvezde i Partizana najluđi na svetu, osećaju veliku strast prema igri i odlično je razumeju.

Tokom karijere igrali ste u nekoliko NBA timova, a Darko Miličić (35) vam je bio saigrač u Detroitu i Orlandu. Da li ste ostali u dobrim odnosima sa srpskim košarkašem?

- Darko je bio odličan saigrač, među najboljim. On je bio veoma zabavan i stalno se smejao. Takođe, uvek je pričao kako želi da bude sa porodicom i prijateljima i da jedva čeka da se vrati u Srbiju. Video sam da se sad bavi poljoprivredom, da radi sa jabukama i da je zadovoljan. Zato mi je veoma drago što radi nešto što voli i što uživa u tome.

 

NBA liga se nastavila posle pet meseci, kako vam izgleda novi sistem takmičenja?

- Srećan sam što se NBA liga vratila. Mislim da nam je sport veoma nedostajao. Sviđa mi se kakav je sistem napravila liga da bi zaštitila svoje igrače. To je odlična stvar.

Lična karta

Ime i prezime: Karlos Arojo

Datum rođenja: 30. jul 1979.

Mesto: Fahardo, Portoriko

Pozicija: plejmejker

Timovi: Kariduros de Fahardo, Toronto, Denver, Baskonija, Juta, Detroit, Orlando, Makabi, Majami, Boston, Bešiktaš, Galatasaraj, Barselona.

Pratite li partije srpskih igrača u najjačoj ligi sveta?

- Gledam sve srpske igrače u NBA ligi. Srbi su uvek bili veoma vešti u ovoj igri, tako je i sad. Nikola Jokić se posebno ističe, a i ostali su dobri. Želim im mnogo uspeha u Americi.

Za razliku od NBA lige, Evroliga je suspendovala sezonu. Da li ste očekivali takav potez?

- Nisam iznenađen time što je Evroliga prekinula takmičenje. Nije lako da se organizuje neko takmičenje kada su timovi iz različitih zemalja. Zato Evroligu ne bi trebalo porediti sa NBA ligom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading