Alimpijević: Nedostatak koncentracije je glavni uzrok poraza

Autor:

Sport

24.10.2017

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da je dekocentracija igrača crveno-belih u trećoj četvrtini jedan od glavnih uzroka poraza njegovog tima od Himkija u 3. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Alimpijević nije bio zadovoljan igrom svog tima protiv Himkija

Crvena zvezda je u gostima poražena od Himkija 85:78.

 - Uglavnom smo bili dobri u prvom poluvremenu, ali smo igrali dekocentrisano u trećoj četvrtini, možda nekih pet, šest minuta, ne znam tačno. Možda je to bio i najbitniji period utakmice. Za ovu utakmicu je bilo dovoljno da imas Himkija za protivnika. Druga stvar koja je jako bitna u utakmicama kao što je bila ova, je koncentracija kod izvođenja slobodnih bacanja, što mi danas nismo imali. Imamo mnogo manji budžet od ostalih, ali smo pokazali da možemo da igramo sa svima, posebno kada igramo kod kuće, gde su nam veće šanse za pobedu - rekao je Alimipijević.

Trener Himkija Jorgos Barcokas kazao je da je drugačiji pristup i agresivnija odbrana njegovog tima u trećoj četvrtini prelomilo utakmicu.

 - Pričali smo u svlačionici na poluvremenu o našem pristupu. Bacili smo 20 minuta u prvom delu, igrali smo bez strpljenja i u odbrani nismo ništa uradili. Moramo da poradimo na pristupu, pogotovo u odbrani. Mislim da smo sve to uspeli u trećoj četvrtini. Bili smo znatno bolji u odbrani, što nam je donelo dobra rešenja u napadu. Na kraju smo lako pobedili, ali pristup u prvih 20 minuta je bio jako loš - rekao je Barcokas.

Crvena zvezda će za dva dana na svom terenu dočekati Makabi, dok će Himki gostovati Olimpijakosu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading