Zufer: Moj Deni ne igra za Srbiju zbog vojske Izraela

Autor:

Sport

30.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako Deni Avdija (19) beleži vrhunske rezultate u dresu Makabija, Srbija neće imati korist od ovog igrača, poručuje otac mladog košarkaša i legenda Crvene zvezde Zufer Avdija!

RepublikaFoto: Starsport
Deni Avdija na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu

Nakon toga što je proglašen za najmlađeg MVP u istoriji izraelske lige, gde je beležio 11 poena, 7,5 skokova i 2,5 asistencije, on će nastaviti da igra za Izrael. Zufer Avdija (60) objašnjava da njegov sin ne može da obuče dres "orlova" jer bi onda morao da služi vojsku tri godine.

- Deni je rođen u Izraelu. Tu je išao u školu, tamo su mu prijatelji. Tako da je sve to uticalo na odluku za koju će zemlju igrati. Međutim, vojska je donela konačnu odluku jer bi on morao tako da služi vojni rok od tri godine. Ovako ima određene povlastice. Znate, tamo ljudi dosta cene vojsku i ko je nije odslužio, taj kao da ne postoji. To je kao kad u Srbiji nemaš ličnu kartu - kaže Avdija senior.

Bek Makabija planira karijeru da nastavi u NBA ligi. On će izaći na draft ove godine, gde je projektovan da bude među prvih deset pikova. Zbog toga legenda crveno-belih smatra da njegov sin nikada neće zaigrati ni za klub sa Malog Kalemegdana.

- Deni ima neke svoje planove, a u njima nije Crvena zvezda. On želi da ide u NBA ligu i da tamo napravi karijeru. Tako da sam ubeđen da on neće obući crveno-beli dres. Mada, možda je tako i bolje jer bi ga onda svi poredili sa mnom i to mu ne treba. Neka ide svojim putem - zaključuje Avdija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading