ĐOKOVIĆ JE JASAN: "Hrvate kao da ne zanima da dođu u reprezentaciju"

Autor:

Sport

21.07.2020

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac Ilija Đoković izazvao je veliku pažnju potpisom i dolaskom u Split.

RepublikaFoto: starsport
Ilija Đoković

On će sledeće sezone predvoditi nekadašnjeg trostrukog šampiona Evrope, zbog čega je i sam ponosan.

Kako sam ističe dočekan je u Hrvatskoj veoma prijatno, a dobio je i medijski prostor. U intervjuu za "Index.hr" je opisao kako je došlo do ovog transfera.

 - Kontakt je postojao već neko vreme. Ljudi iz kluba su me nekoliko puta zvali, uveravali su me da sam im potreban i tada sam prelomio. Osetio sam iskrenu želju kod njih da me zaista žele. Mislim da je ovo korak napred u mojoj karijeri i siguran sam da sam doneo pravu odluku - rekao je Đoković.

Potvrdio je da dobro zna u kakav klub je došao.

 - Naravno da znam. Video sam na Gripama i mural posvećen toj šampionskoj generaciji, a gledao sam snimke i čitao sam puno o njima. Bez brige, jako dobro znam u kakav sam klub stigao.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Telemark

Zanimljivo je bilo kada su ga hrvatske kolege pitale da objasni zbog čega tamošnja reprezentacija ne beleži dobre rezultate.

 - Mislim da je sve stvar glave, ništa drugo. Vaša košarka mi se čini jako slična našem fudbalu. Možda ću sad ispasti kontroverzan, ali kao da vaše igrače dolazak u reprezentaciju ne zanima i kao da su tu došli kako bi samo odradili obavezu. Zaista ne vidim nikakvo drugo objašnjenje jer imate fantastičnu reprezentaciju.

Izneo je i svoje viđenje košarke. opisavši da je ona u Srbiji borba za bolji život.

 - Pretpostavljam da ni u Hrvatskoj situacija nije bajna, ali u Srbiji je stanje katastrofalno kad pričamo o novcu. Ko se odlučio igrati košarku za život, mora biti spreman da nema zezanja i da mu o tome zavisi gola egzistencija. Imaš dve opcije – ili ćeš raditi na traci i životariti ili ćeš igrati košarku. Treće opcije nema. Od malih nogu sam shvatio da mi nema druge nego da ginem na terenu i da nikad i nikome neću dozvoliti da me gazi. Da ispred mene izađe Nando de Kolo, neću mu priznati da je bolji dok to ne dokaže na parketu. Nama je košarka u genima, s njom se ne šalimo i taj karakter nam je usađen od malena. Košarka u Srbiji predstavlja borbu za bolji život - podvukao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading