(FOTO) Vučić želi da se priključi nizu svetskih vođa koji su se bavili sportom - Obama, Putin, Nikson...

Autor:

Sport

19.07.2020

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da upiše Visoku sportsku školu kako bi po završetku političke karijere postao košarkaški trener mlađim kategorijama.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić

Vučić svakako ima fizičke predispozicije da postane košarkaški trener, a ujedno neće biti prvi političar koji će uploviti u sportske vode.

Kim Jong II, severnokorejski vođa, koji je umro u decembru 2011. godine, voleo je sebe da naziva najvećim golferom u istoriji sporta. Naravno da to nije bio, ali obožavao je da igra golf.

Ruski predsednik Vladimir Putin igrao je hokej i čak dao gol u gala-meču turnira Noćne hokejaške lige između ekipa Zvezde NHL i reprezentacije NHL u Sočiju, vozio je i bob, dok je Barak Obama, nekada prvi čovek SAD-a, bio profesionalni košarkaš. Osvojio je državno prvenstvo 1979. godine.

 - Još učim. To je igra koja se uči - izjavio je Putin u intervjuu televiziji nakon hokejaškog spektakla, dok je jedan od bivših saigrača za Obamu i njegove košarkaše veštine izjavio:

- Bio je sjajan košarkaš, voleo je loptu jednako kao i knjige u školi.

Bivši član Predsedništva BiH Milorad Dodik obožava košarku i uvek je uz Igokeu, a igrao je u Mladosti iz Laktaša, odnosno današnjoj Igokei.

Košarkom je počeo da se bavi u rodnim Laktašima pored Banjaluke, a kao dete je trenirao za klub iz kojeg se kasnije izrodila Igokea.

Džordž Buš, još jedan od bivših predsednika Sjedinjenih Država, takmičio se u kuglanju, a princ Albert II od Monaka se takmičio na pet Zimskih igara od 1998. do 2002. godine predstavljajući bob tim svog naroda. Njegova supruga Šarlin je 2000. godine nastupila na Letnjim igrama u plivanju.

Utemeljitelj Narodne Republike Kine, koji je držao kontrolu sve do svoje smrti 1976. godine, Mao Cedong, često je igrao pingpong, glavni i najpraćeniji sport u njegovoj zemlji.

Ričard Nikson, 37. predsednik SAD-a, zajedno sa suprugom Pat obožavao je da ide na kulganje i 1969. godine mu je u Beloj kući posebno napravljena traka kako bi vežbao i razbijao kugle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Tanjica

19.07.2020 14:05

Za sticanje novih znanja nikada nije kasno! Sve pohvale za predsednika!

Prvoborac

19.07.2020 14:10

Jednog dana po završetku burne političke karijere dobro će mu doći da se opusti uz ovaj vid zanimacije.

Dusan_9533

19.07.2020 14:11

A zasto da ne? Vise muva jednim udarcem! Dobro za zdravlje, promovisanje zdravog zivota, podstrek mladima...i puno toga.

anjicaa

19.07.2020 14:12

Pre svega bitno je da covek bude ispunjen samim sobom, a kada ispunis svoj mladalacki san ti si srecniji nego iko. Ne sputavajte predsednika u njegovim snovima. A dobro mu dodje kao hobi da odmori glavu od svega, i on je covek!