Start NBA sezone obeležile strašne povrede: IGRAČIMA PUCAJU KOSTI!

Autor:

Sport

24.10.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taman kada je rešio da Amerikancima pokaže šta zna, Miloša Teodosića je poterao maler. Organizatoru igre LA Klipersa stradalo je stopalo protiv Finiksa (130:88), tačnije ligamenti koji spajaju petu i prste, ali kako nisu skroz pukli, mogao bi da se vrati na teren već u januaru. Najviše mu predviđaju četiri meseca oporavka, zbog čega je za njega takmičarska 2017. u svakom slučaju završena.

Teodosić nije mogao da hoda nakon neugodnog doskoka

Međutim, srpski plej još je i dobro prošao imajući u vidu da je u samo nekoliko prvih dana NBA lige više asova doživelo takve lomove kostiju da je pitanje kada će na teren i u kakvom će stanju biti da ponovo zaigraju na vrhunskom nivou. Za njih je sezona završena, dok za Tea ima nade.

4 meseca pauze najduže predviđaju Teu zbog povrede stopala

Hejvordova tragedija

Tek što su sudije odsvirale početak nove sezone NBA lige, krilni centar Bostona Gordon Hejvord nezgodno je doskočio u porazu od Klivlenda (102:99), nakon čega mu se skočni zglob polomio i bukvalno okrenuo na suprotnu stranu. Stravičan prizor iskakanja iz ležišta noge zgrozio je sve u dvorani, a zbog stradanja noge Seltiksi će bravure pridošlice iz Jute morati da sačekaju do sledeće godine, pod uslovom da i tada bude u stanju da odigra na vrhunskom nivou na koji je navikao navijače.

RepublikaFoto: twitter.com/NBA.com

Pola stiglo prokletstvo Klipersa

Kris Pol prešao je iz LA Klipersa u Hjuston, ali nije pobegao od prokletstva koje je zadesilo i njegovog naslednika u Gradu anđela Miloša Teodosića. Njemu je u meču protiv Dalasa (107:91) stradalo koleno i čeka ga duža pauza, a čak i najoptimističnije prognoze trenera Majkla D' Antonija govore da je "nekoliko nedelja" minimum koliko bi veliko pojačanje moralo da odsustvuje sa terena.

Po košarkaše kobni nezgodni doskoci u kojima su se bukvalno sami povređivali

Nemac stradao u Bruklinu

Duel Bruklina i Atlante u ponedeljak ujutro (116:104) ostaće upamćen po još jednoj strahovitoj povredi na NBA terenima. Plejmejker gostiju Denis Šruder nezgodno je doskočio prilikom jednog prodora pod koš i duela sa Karisom Levertom i odmah pao na parket držeći se za skočni zglob. Ostaje da se obavi pregled magnetnom rezonancom kako bi se utvrdio stepen povrede nemačkog reprezentativca.

Linov krik: Gotov sam!

Prvi meč sezone bio je koban i za kreatora igre Bruklina Džeremija Lina. Netsi su protekle srede poraženi od Indijane (140:131), ali daleko glasnije odjeknuo je Linov krik kada mu je stradalo koleno.

- Gotov sam - viknuo je Lin i uhvatio se za već bandažirano koleno, koje je izdržalo tek do finiša prvog meča sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading