LeBron je 2010. godine odabrao Nikse, ali oni su sve upropastili

Autor:

Sport

01.07.2020

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

LeBron Džejms je bez ikakve dileme jedan od najboljih košarkaša koji se ikada pojavio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
LeBron Džejms

Trostruki NBA šampion godinama je međutim bio bez titule prvaka, a prve uspehe je napravio sa Majami Hitom gde je postao šampion u dve uzastopne sezone i to 2012. i 2013. godine.

Član tima sa Floride je postao dve godine ranije. U velikoj odluci koju je saopštio odabrao je Hit umesto Klivlenda gde je nastupao sedam godina, a ako je verovati američkim medijima, ekipa iz Majamija nije bila njegov prvi izbor.

LeBron je 2010. godine želeo da potpiše za Njujork Nikse. Ipak, sastanak sa očajnim rukovodstvom kluba je promenilo njegovu odluku i Džejms je završio na Floridi.

 - Svi su mi rekli da su Niksi bili njegovi prvi izbor. Imali su sastanak, Doni Volš je bio u kolicima, a Dolan (vlasnik kluba) je jednostavno bio Dolan (retko ga ko voli i poštuje). Ništa nisu spremili za sastanak. Sve je bilo katastrofalno - rekao je u svom podcastu novinar Bil Sajmons.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Džejms se potom odlučio na odlazak u Hit sa kojim je osvojio dva naslova u četiri godine, a potom se ponovo vratio u Klivlend.

Kavse je napustio ponovo nakon četiri godine i trenutno igra svoju drugu sezonu u dresu Los Anđeles Lejkersa.

Sa druge strane Niksi se i dalje pate. Jedna su od najlošijih ekipa lige i ništa ne sluti da će doći bolja vremena za tim iz Njujorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading