Beogradski košarkaški giganti opet u otvorenom sukobu: Bukti novi rat Zvezde i Partizana!

Autor:

Sport

30.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat između Crvene zvezde i Partizana ponovo bukti na košarkaškom polju. Sukob koji je tinjao i tek povremeno zavarničio poslednjih godina, još od prepirki Nebojše Čovića i Duška Vujoševića, sada se rasplamsao jer su crno-beli presavili tabak i bacili na papir ono o čemu se u Humskoj godinama spekuliše - da su Zvezda i FMP praktično jedan tim, te da bi "panteri" zbog toga trebalo da se izbace iz ABA lige u njen drugi rang.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa "večitog" derbija u Nišu u okviru finala Kupa Radivoja Koraća

SESTRINSKE VEZE

"Parni valjak" je zahtev za preseljenje tima iz Železnika u ABA 2 ligu kovertirao još 26. juna, dakle pre odlaska Korija Voldena u redove ljutog rivala, i dostavio ga na jučerašnju skupštinu takmičenja na Jadranu.

Foto: Republika.rs
GLATKO ODBIJEN - Mijailovićev zahtev

U obrazloženju, između ostalog, stoji da je povod veza između Zvezde i FMP, te da postoje "nedvosmisleni dokazi da se Nebojša Čović nalazi na čelu oba kluba, iako nije tako na papiru".

U prilog sestrinskih odnosa Partizan iznosi činjenicu da su crveno-beli slavili protiv FMP u poslednjih 26 međusobnih mečeva.

RepublikaFoto: Starsport
Vodiće bitku i dogodine... Košarkaši FMP-a i Partizana

Rasprava oko toga koji je koji klub i ko sa kim ima kakve odnose samo je deo šire slike i tek vrh ledenog brega, koji preti da se odlomi.

Naime, bura se podigla i zbog navodne želje da crveno-beli direktno iz redova ljutog rivala dovedu Korija Voldena.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden i Lorenzo Braun

Tu se priča ne završava jer crno-beli spremaju osvetu za otimanje Amerikanca, a oko je navodno bačeno na Tonjea Džekirija iz Asvela, kojeg Zvezda odavno prati.

RepublikaFoto: Starsport
Tonje Džekiri

PARAMA NA LJUBAV

S druge strane, opet prema dobro upućenim inostranim izvorima, Zvezda navodno namerava da pošalje ponudu na adresu Lea Vestermana.

Francuz se afirmisao u Partizanu Duška Vujoševića od 2012. do 2014. i ne krije ljubav prema "parnom valjku".

Leo Vesterman

Njemu i sad stoji haštag partizanzauvek na Instagramu.

Međutim, Zvezda, navodno, ima plan da sve to izbriše sa 800.000 evra, kolika bi bila igračeva godišnja plata.

Više informacija iz rubrike sport pročitajte OVDE.

Tu se priča o sukobu tek produbljuje jer je predsednik Partizana Ostoja Mijailović prozvao indirektno rivala da mu je lako da im otimaju igrače kada nemaju limit u kasi.

- Partizan nije toliko finansijski izdašan u odnosu na druge klubove koji imaju neograničen budžet. Čak i u vreme svetske pandemije i ekonomske krize imaju sredstava za plaćanje obeštećenja prilikom dovođenja igrača - poručio je Mijailović, aludirajući na to da je Volden dobio toliko izdašnu ponudu da je pristao da sam plati obeštećenje.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Trinkijeri napušta Partizan, želeo svih 550.000 evra!

Andrea Trinkijeri podneo je zahtev za raskid ugovora sa Partizanom nezadovoljan smanjenjem plate zbog prekida sezone i krize usled korone. Italijan je trebalo da zaradi 550.000 evra u poslednjoj godini ugovora, ali mu je klub ponudio lošiju "jaku ponudu". Prema saznanjima Srpskog telegrafa, to je značilo smanjenje plate od deset do 20 odsto, ali i potpis na još dve nove godine. Kako smo već pisali, to je Trinkijerija očigledno iznerviralo, a usput se već dogovorio sa Bajernom, pa je sa upravom crno-belih trebalo sinoć samo da razgovara o razlazu posle manje od dve godine. Kako je u pitanju upražnjena klupa Partizana, kao prva opcija spominje se Vlado Šćepanović, koji je bio pomoćnik Italijanu, a u igri je i trener zemunske Mladosti Dragan Jakovljević.

RepublikaFoto: Starsport
Vlado Šćepanović i Andrea Trinkijeri

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading