Vasić: I dalje mi je nerealno šta smo uradile na Evropskom prvenstvu

Autor:

Sport

29.06.2020

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i posle pet godina deluje mi nerealno, kaže košarkašica Srbije Sonja Vasić.

RepublikaFoto: Starsport
Sonja Vasić

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena selektorkom Marinom Maljković, 28. juna 2015. godine postala je šampion Evrope, prvi put u svojoj istoriji, pobedom protiv Francuske 76:68.

 - I dan-danas kada se osvrnem na taj uspeh, deluje mi nerealno šta smo mi uspele da uradimo. Tokom priprema za to prvenstvo i tokom njegovog trajanja, ni u jednom trenutku nije nam palo na pamet da je to moguće. To je trenutak u kom shvatiš da se snovi ostvaruju, ako se trudiš i zalažes - rekla je Vasić, na čijim leđima je te godine stajalo prezime Petrović.


Sve ono što je prethodnih godina rađeno u srpskoj ženskoj košarci, krunisano je te 2015. u Mađarskoj i bio je samo početak velikih uspeha ove selekcije.
RepublikaFoto: Starsport
Sonja Vasić

Više informacija iz rubrike sport pročitajte OVDE

Članica idealne petorke i druga najefikasnija igračica u finalu sa 22 poena, istakla je i po čemu pamti taj istorijski šampionat.


 - Turnir pamtim po tome što smo igrale veoma promenljivo, od sjaja do očaja prvu fazu, a onda završnica. Tvrdim da nas nijedna ekipa ne bi pobedila, od četvrfinala smo bili najbolja ekipa.

 - Neverovatno lakoća u igri, možda i preterana opuštenost u tom finalu, koja je dovela do toga da ova generacija odigra svoju najbolju utakmicu. Ceo taj ciklus u Budimpešti, naše utakmice i podrška koja nam je došla iz Srbije, bili su momenti u kom smo mi osetile da su nas sve godine treniranja dovele tu. Osetile smo da ispunjavamo svoje snove - zaključila je Vasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading