(VIDEO) Odjeci slučaja Kori Volden: Oni su napravili najveći sportski greh u Srbiji i igrali u dresu oba "večita" rivala!

Autor:

Sport

28.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kori Volden je sam platio obeštećenje kako bi otišao iz Partizana, a prema pisanjima mnogih domaćih medija, američki bek bi mogao da obuče dres Crvene zvezde! Prelazak u redove večitog rivala bi sigurno izazavao pravi zemljotres pre svega u Srbiji, a zatim i na Jadranu. Ipak, činjenica je da on ne bi bio prvi koji je crno-beli dres zamenio crveno-belim ili obrnuto.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden i Lorenzo Braun

Sigurno najpoznatiji slučaj se dogodio 1999. godine kada je zbog NBA lokauta Vlade Divac doneo odluku da se vrati na kratko u Jugoslaviju.

Tada je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, odigrao je dve utakmice u Evroligi i za to je navodno dobio pola miliona dolara.

Ipak, posle isteka lokauta javno je istakao da je pogrešio, vratio se u NBA i postao novi igrač Sakramento Kingsa.

Zemljotres je izazvao i Dražen Dalipagić kada je posle osam sezona u dresu Partizana odlučio da završi karijeru u redovima Crvene zvezde.

Kada govorimo o još nekim poznatim imena, vredni pomena su Milan Gurović, Dejan Tomašević, Miloš Vujanić, Zoran Moka Slavnić, Aleksandar Nikolić, Lorens Roberts i Bora Stanković.

Više informacija o rubrici sport pročitajte OVDE.

Pre Korija Voldena, dres oba "večita" rivala nosio je i Stefan Janković koji je 2018. potpisao za Partizan, a došao je upravo iz redova Crvene zvezde.

Mnogo trenera vodilo je i dva najveća srpska kluba, a to su Duško Vujošević, Ranko Žeravica, Miroslav Muta Nikolić i Zoran Moka Slavnić.

SVI KOŠARKAŠI KOJI SU DEO KARIJERA PROVELI U REDOVIMA OBA "VEČITA" RIVALA:

Borislav Stanković, Aleksandar Nikolić, Milan Blagojević, Đorđe Lazić, Đorđe Konjović, Milan Radivojević, Borislav Ćurčić, Branko Radović, Zoran Slavnić, Dražen Dalipagić, Mlađan Šilobad Oliver Popović, Nebojša Bukumirović, Igor Perović, Dejan Tomašević, Milan Dozet, Dragoljub Vidačić, Zoran Sretenović, Aleksandar Gilić, Dragan Lukovski, Vladimir Đokić, Slobodan Šljivančanin, Jovo Stanojević, Goran Savanović, Nemanja Jelesijević, Aleksandar Gajić, Vlade Divac, Goran Ćakić, Miloš Vujanić, Marko Lekić, Luka Bogdanović, Mirko Kovač, Milan Gurović, Slavko Vraneš, Raško Katić, Ivan Radenović, Boris Bakić, Čedomir Vitkovac, Sava Lešić, Darko Balaban, Strahinja Milošević, Stevan Milošević, Lorens Roberts, Predrag Samardžiski, Ivan Marinković, Andreja Milutinović Aleksandar Cvetković, Terens Kinsi, Aleksandar Aranitović, Nikola Radičević i Stefan Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading