Danilović otvorio teren u Bloku 45 posvećen košarkašima Srbije!

Autor: Bojan Brezovac/PR

Sport

20.10.2017

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi teren za najbolji basket u kraju koji je svečano otvorio predsednik KSS i legenda srpske košarke Predrag Danilović nikao je u Bloku 45 na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: Promo foto
Legenda uz najmlađe: Danilović predao teren budućim šampionima

Teren je posvećen košarkaškoj reprezentaciji Srbije, koja je u Turskoj ovog leta osvojila srebrnu medalju. Kompanija "Mocart" odlučila je da obraduje građane Novog Beograda, posebno Bloka 45, i oda još jednom čast momcima koji su svojim partijama ovog leta usrećili Srbiju.

"IGRAJ I POBEDI"

Odmah pored terena urađen je i grafit "Igraj i pobedi", na kom su predstavljeni Mačvan, Jović, Bogdanović, Micić, Lazić, Marjanović, Štimac, Milosavljević, Lučić, Kuzmić, Gudurić, Birčević i selektor Đorđević. Vrpcu je svečano presekao Danilović, koji se odsustvu naših reprezentativaca i u njihovo ime, kao i u ime saveza, zahvalio kompaniji "Mocart" na podršci, pre svega srpskoj košarci:

- Volim Novi Beograd, pogotovu Blok 45, jer sam tu proveo prelepe dve-tri godine kada sam došao iz Sarajeva. Pored toga što "Mocart" radi sjajnu stvar širom Srbije, dodatno mi je drago što je obnovljen teren baš u 45. bloku. Znam da se ovde uvek igrao odličan basket, ja sam na ovim terenima igrao basket, tako da je ovo zadovoljstvo više. Mnogo je bitno da klinci mogu bezbedno da igraju, da se ne povrede kada padnu na beton, mada je i to sastavni deo igre. Ulični basket, bar meni, jako je bitan jer me je i privukao košarci - izjavio je Danilović.

RepublikaFoto: Promo foto
Priznanje: Mural pored terena
RepublikaFoto: Promo foto

PRAVA STVAR

Branko Lazić zbog obaveza sa klubom nije bio na otvaranju, ali se ubrzo oglasio.

- Dugo znam za akciju i drago mi je što smo mi, zajedno kao reprezentacija, dobili taj teren, na kom će deca moći da uživaju igrajući košarku.

U Ulici Jurija Gagarina između brojeva 205 i 207 na košarkaškom igralištu postavljena je specijalna podloga po standardima FIBA 3X3 takmičenja, profesionalne konstrukcije, sa kliritnom tablom i zglobnim obručima. Prvu revijalnu utakmicu odigrali su KK Div i KK Novi Beograd.

Teren u Bloku 45 je 54. obnovljeni teren u akciji "Mocarta" "Sto terena za jednu igru".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading