Apsurdna koronapravila u NBA na 113 stranica: Bez dubla u pingpongu, karte moraju da se bace!

Autor:

Sport

19.06.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši NBA klubova trebalo bi da se u nedelju vrate treninzima, a onda i da 15. jula odigraju finiš sezone u Diznilendu. Međutim, da bi im bio dozvoljen povratak na parket, svaki od njih moraće da se drži brojnih apsurdnih pravila, koja su detaljno opisana u dokumentu na čak 113 stranica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boban Marjanović i Nikola Jokić

Tako u odeljku o higijeni stoji da igrači ne smeju da pljuju i istresaju nos na terenu, da ne brišu loptu dresom, ali i da ne diraju štitnike za zube ako baš ne moraju.

Kada nisu na terenu i u hali, držanje distance i ne diranje istih predmeta se podrazumeva. Međutim, to je teže izvodljivo ako košarkaši igraju karte.

Tako igrači moraju da drže razmak ne manji od oko 180 centimetara (šest stopa), što će biti problem ako se zna da učesnici partije moraju da budu za istim stolom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nošenje maski se podrazumeva, ali i bacanje špila karata u smeće kada završe sa partijom, uz napomenu da će im biti na raspolaganju dovoljan broj špilova.

Posebna pravila propisana su i za one koji igraju stoni tenis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dozvoljeni su samo singl mečevi, dok su dublovi zabranjeni kako bi se održala distanca od 180 centimetara.

Kako bi stvar držali pod kontrolom, nadležni su uveli i posebnu telefonsku liniju na kojoj košarkaši mogu da se cinkare međusobno ili da ih prijavljuje neko drugi. Jedino što nije definisano jeste šta će se dešavati u slučaju zloupotreba i kako će se dokazivati krivica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading