"Bio sam srećan jer sam dobio duel protiv Džordana, a tužan jer sam mu polomio rebra"

Autor:

Sport

18.06.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako dokumentarac "Poslednji ples" to nije ni spomenuo, dobro je poznato da Majkl Džordan igračku karijeru nije završio u Čikago Bulsima 1998., nego u Vašington Vizardsima 2003. godine.

Majkl Džordan

Manje je poznato da je u leto 2001., uoči povratka na teren nakon trogodišnje pauze, Džordan u relativnoj tajnosti okupljao NBA igrače sa kojima je igrao kako bi došao u formu i vratio igrački osećaj.

Jednu takvu utakmicu završio je sa polomljenim rebrima. Naime, Džordan je tog leta brusio formu protiv NBA igrača, a čak je angažovao i sudije.

Za to je bio zaslužan Ron Artest. On je tada bio 21-godišnjak sa dve sezone iskustva u Bulsima iza sebe. Bio je jedan od mladih igrača na kojima su Bulsi nameravali da grade tim nakon raspada šampionske generacije, a Džordan ga je pozvao u grupu igrača sa kojom se testirao uoči povratka.

Džordan je za te utakmice čak angažovao profesionalne sudije, a oni su u toj konkretnoj situaciji procenili da je napravio prekršaj u napadu na Artestu.

 - Igralo se stvarno agresivno. Znate koliko je Džordan bio snažan i kompetitivan. Borili smo se za poziciju pod košem, a ja sam pokušao da mu odmaknem ruku i slučajno ga udario laktom. Definitivno ga nisam nameravao udariti u rebra, ali igrao sam stvarno agresivno i činio sve što sam morao da ga zaustavim - prisjetio se Artest, koji je 2004. proglašen odbrambenim igračem godine u NBA ligi.

 - Još se te akcije sećam potpuno jasno. Majku su dosudili prekršaj u napadu. Zato sam bio vrlo srećan jer je to bio vrhunski odbrambeni potez, ali posle sam nekoliko dana bio tužan jer sam ga povredio. To mi nije bilo drago - objasnio je Artest, prvak sa Lejkersima iz 2010. godine.

 - Ne sećam se da je makar i na trenutak zastao. Majkl ne pokazuje bol - rekao je tada Artest.

Džordanu su tada prognozirali između šest i osam nedelja oporavka, što je bilo sasvim dovoljno da početak priprema najesen dočeka potpuno spreman, iako je na neko vreme morao da prestane sa tim utakmicama. Službeno je povratak objavio 25. septembar i zatim odigrao još dve sezone za Vizardse pre nego što se oprostio treći i poslednji put.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading