Šta je NBA "hotlajn"?

Autor:

Sport

17.06.2020

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA liga je timovima juče poslala sigurnosni protokol od 113 stranica, protokol za planirani restart sezone u Diznilend kompleksu na Floridi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dvorana u Orlandu

Pridržavanje pravilima protokola će biti apsolutni uslov za nastavak sezone NBA lige, prekinute zbog pandemije novog koronavirusa.

Čelnici lige žele da se protokol poštuje u toj meri da se ozbiljno razmatra uvođenje NBA "hotlajna" - tvrde novinari.

O čemu se radi?

Naime, čelnici lige će zagovarati uvođenje telefonskog broja koji će igrači i treneri moći da nazovu i anonimno prijave kršenja mera za zaustavljanje širenja Kovida-19 u Diznilendu.

Inače, NBA liga će tražiti od svih igrača, trenera i osoblja timova da potpišu dokument kojim se obavezuju na poštovanje svih mera pre nego što stignu u Orlando.

Kazne za igrače koji se ne budu pridržavali pravila bi mogle biti u vidu upozorenja, suspenzija i "isterivanja" iz kompleksa - što u praksi znači suspenziju do kraja sezone.

Spekuliše se da će ekipe biti smeštene u tri različita hotela u Dizni kompleksu.

U Orlando će krajem jula stići 22 tima koja će po skraćenom postupku završiti regularni deo sezone, a potom će 16 najboljih preći na plej-of.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading