Jeziva ispovest košarkaša San Antonija: Silovan sam, mučen i zlostavljan!

Autor:

Sport

12.06.2020

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loni Voker četvrti, košarkaš San Antonio Sparsa, bio je poznat u NBA ligi kao igrač sa jednom od najčudnijih frizura.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Loni Voker IV

Ono što nismo znali jeste da se iza te frizure krije strašna priča koju je mladi košarkaš napisao kada se u četvrtak 11. juna ošišao. On  je na zvaničnom Instagram profilu postavio sliku kako se šiša, uz komentar:

- Počeo sam da nosim ovakvu frizuru kao desetegodišnjak jer sam tako prikrivao nesigurnost. Tokom leta petog razreda bio sam dosta sa širom porodicom. Imena neću spominjati, ali sa nekima sam provodio više vremena - počeo je Loni Voker četvrti i nastavio:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The real truth as to why i started doing this early 5th grade, it was a cloaking device for me. During the summer of my 5th grade year I was around more family. Some that names will be left alone I was around more. I was sexually harassed, raped, abused, I even got accustomed to it because being at that age you don’t know what is what. I was a gullible curious kid that didn’t know what the real world was. I had a mindset that my hair was something that I can control. My hair was what I can make and create and be mine. And it gave my confidence. As of recently I wasn’t at my best. Previous History popping up in my head and it sucked mentally “demons”..... because of this virus, I began to truly look at myself in the mirror and see who I truly was even behind closed doors. Long story short I have found peace and internal happiness through this journey god willingly. I forgave everyone even the people that don’t deserve it why? Because it’s dead weight. Time doesn’t wait on anyone so why should I waste my time on it ? Me cutting my hair was more than a cut. My hair was a mask of me hiding the insecurity’s that I felt the world wasn’t ready for. But now better then ever. Out with old. In with the new. I have shed my skin mentally, emotionally, physically, and spiritually. Life will always be hard. Gotta play with the cards your dealt with and try and make a winning hand. And if you lose. It’s never a lost. It’s a lesson ??. I’m gonna be off this for awhile still growing through this. Just know I love each and everyone one of y’all. Peace love and happiness ???

A post shared by Lonnie Walker IV (@buddah) on Jun 11, 2020 at 5:52pm PDT

- Bio sam seksualno mučen, silovan, zlostavljan i čak naviknut na to jer u tim godinama ne znate šta je to. Bio sam lakoverno i znatiželjno dete koje nije poznavalo svet - iskren je košarkaš San Antonio Sparsa.

Voker ističe kako ga je kosa činila kreativnim i svojstvenim – "to mi je davalo samopozudanje".

Košarkaš San Antonio dodaje kako je u poslednje vreme imao mentalnih problema jer su ga "demoni iz prošlosti" proganjali, a sve zbog toga što je bio u izolaciji zbog koronavirusa. 

Ističe da je počeo sebe da gleda na drugačiji način i zbog toga je odlučio da se ošiša, otkrije ovu horor priču i nastavi da živi punim plućima.

- Opraštam svima, čak i ljudima koji to ne zaslužuju. To što sam se ošištao je više od samog šišanja. Moja kosa je bila maska iza koje se krila nesigurnost. Ali, sada sam mentalno, fizički i emotivno sazreo. Morate da igrate sa kartama koje imate i da pokušate da pobedite. Ako izgubite, ne gledajte kao na poraz, to je lekcija. Život će uvek biti težak - zaključio je Loni Voker četvrti koji ima 21. godinu i ovo mu je druga sezona u NBA ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading