Ide li Novica Veličković u penziju?!

Autor:

Sport

12.06.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten košarkša Partizana Novica Veličković izjavio je da još uvek ne zna šta će biti sa njegovom karijerom i da li će sledeće sezone igrati.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković sa trofejem Kupa Radivoja Koraća

- Ne znam šta da kažem. Tako je već četiri ili pet godina. Treniram, radim, nikad se ne zna samnom. Osećam se dobro. Tokom korone malo sam se bacio u biciklizam. Ta relaksacija je prijala mojim nogama. Prijala mi je ova pauza zbog porodice - rekao je Novica Veličković novinarima u dvorani "Mega Factory" na oproštajnom meču za Dejana Milojevića.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Krilni centar osvrnuo se i na sezonu crno-belh i objasnio kako je on doživeo prekid takmičenja.


- Imali smo perfektnu sezonu i u ABA i Evrokupu. Imali smo dva poraza u ABA koja nisu morala da se dese, ali bili smo prvi u oba takmičenja. Igračima je bilo najteže sve ovo što se desilo. Brzo je došlo i prošlo. Ovi odoše za SAD, nismo se videli dva meseca. Bio sam umoran od priča šta i kako i ostaje velika žal za sezonom. Šta je, tu je. Dobar deo ekipe ostaće na okupu, dobro se poznajemo - istakao je kapiten Partizana i dodao da smatra da je moguće da se ponovi prošla sezona.
RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković sa saigračima pozdravlja navijače

- Iskreno verujem da moguće ponoviti sezonu kakva je bila. Ima li smo neverovatnu hemiju koju smo stvorili u prvom delu sezone. Stalno smo bili na gostovanjima i to nas je zbližilo. U svakoj utakmicui neko drugi je kliknuo. Dugo nisam video skup igrača u kom niko ne razmišlja o sebi, već o timu. Siguran sam da će hemija da se ponovi i sledeće sezone. Što se tiče rezultata, to niko ne može da garantuje - istakao je ljubimac crno-bele publike.

Novica Veličković je bio jedan od košarkaša koji igrao na oproštajnoj utakmici, koju je Mega organizvala u čast doskorašnjeg trenera Milojevića.

- Na prelasku iz juniorske u seniorsku košarku, Dejan mi je bio kao stariji brat. On je tada bio jedan od lidera Partizana i sa njim sam možda najviše napredovao. Dve sezone smo igrali zajedno. On je uvek bio taj koji je gurao i forsirao. Bio je pre svega saigrač i mentor. Bio mi je potreban za savete, za pomoć. Uvek je bio tu za mene. Na početku njegove trenerske karijere, vratio sam se košraci posle povrede i dosta mi je pomogao u oporavku. Verovatno sam i ja njemu pomogao malo kao najiskusniji igrač u timu klinaca koji su imali po 17-18 godina - zaključio je Novica Veličković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading