Bum: Janakopulos ne folira - Panatinaikos zvanično poslao zahtev za izlazak iz Evrolige!

Autor:

Sport

11.06.2020

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Panatinaikos poslao je danas zvanično pismo prvom čoveku Evrolige Đordiju Bertomeuu sa izričitim zahtevom za izlazak iz elitnog takmičenja!

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bertomeu

Iako je jasno da iza svega stoji vlasnik Dimitris Janakopulos, potpisnik redova je predsednik Panatinaikosa Manos Papadopulos, koji je u direktnom obraćanju prvom čoveku Evrolige izneo plan za izlazak iz takmičenja.

Nije ovakva odluka nikoga iznenadila, pogotovo ne nakon poslednjeg obraćanja Dimitrisa Janakopulosa pre dva dana kada je po drugi put u kratkom vremenskom periodu napao vladajuću strukturu Evrolige i nazvao ih "mafijašima".

Osim toga, relacije između Evrolige i Panatinaikosa odavno nisu na zdravim osnovama, zbog čega je Janakopulosnekoliko puta ranije pretio da će se njegov klub pridružiti Fibinoj porodici. Ali, nikada dosad njegove pretnje nisu otišle ovako daleko.

"Zeleni" su u pismu, koje je dostavljeno Đordiju Bertomeuu, naveli kako žele da raskinu ugovor sa elitnim košarkaškim takmičenjem.

RepublikaFoto: youtube.com/ Eurohoops TV
Dimitris Janakopulos

- Kao što vam je poznato, poslednja dva meseca Panatinaikos komunicira s vama, izražavajući, diskretno, ali jasno, svoju volju da raskine zagarantovani ugovor sa Evroligom. Tražili smo da se ovo važno pitanje što pre postavi nadležnim telima. Međutim, vaš odgovor da će takav razvoj događaja značajno naštetiti pregovorima o košarci Evrolige sa njenim sponzorima, kao i samom proizvodu u to vreme, tokom kojeg je kriza pandemije u porastu, rezultirao je da razmotrimo vašu zabrinutost i odlučili smo da se ponašamo sa najvećom delikatnošću. Nismo poslali zvanično obaveštenje, niti smo pokušali da izvršimo bilo kakav pritisak, poštujući okolnosti.

Međutim, vreme je odavno prošlo i još uvek nismo dobili nikakav odgovor na naš razuman i legitiman zahtev.

Shodno tome, s obzirom na činjenicu da - indikativno - prisustvo našeg tima u Evroligi nije nimalo korisno za nas, dok istovremeno nije bilo korisne eksploatacije ili povećanja prihoda Evrolige, Panathinaikos izražava svoju nameru pismeno i zvanično da prenese svoju dozvolu za učešće i akcije. Zvanično tražimo od nadležnih tela Evrolige da preduzmu sve potrebne korake po tom pitanju.

Hvala unapred.

Ostajemo vam na raspolaganju za svako pojašnjenje.

Predsednik

Manos Papadopoulos- piše u pismu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading