Tri mesta za ABA ligu u Evrokupu: Partizan siguran, ko će još u elitu?

Autor:

Sport

11.06.2020

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ABA liga dobila je tri mesta u Evrokupu za sezonu 2020/21, ali ostaje nejasno koja će dva tima pored Partizana zaigrati u drugom po jačini takmičenju na Starom kontinentu.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Kako javlja Eurohups, ABA liga će sledeće sezone imati tri mesta u Evrokupu. Toliko je mesta pripalo Jadranskoj ligi. Uz dodatak da će Evrokup deliti tri specijalne pozivnice, pa možda ABA liga bude imala i četiri predstavnika.

Partizan je siguran učesnik Evrokupa (na osnovu plasmana u plej-of Evrokupa prošle sezone, a i imao je prvo mesto u ABA ligi), trebalo bi da to bude i Budućnost kao drugoplasirani tim Jadrana, a dilema je da li će treće mesto u Evrokupu pripasti Mornaru ili Cedevita Olimpiji.

U momentu kada je sezona ABA lige prekinuta, a Mornar i Cedevita Olimpija su bili kandidati za četvrto mesto u plej-ofu. Barani su imali sve u svojim rukama, jer bi mesto u doigravanju izborili eventualnom pobedom nad Megom u gostima, a imali su i bolji međusobni skor od tima iz Ljubljane.

Za sada ostaje nejasno da li ćemo gledati Mornar ili Cedevitu u Evrokupu. Možda i jedan i drugi tim ukoliko ABA liga dobije i četvrto mesto na osnovu specijalne pozivnice što svakako nije nemoguće.

Ovako izgleda lista:

ABA liga (3)

Francuska (2)

Nemačka (2)

Grčka (1)

Italija (2)

Litvanija (1)

Poljska (1)

Španija (3)

Turska (2)

VTB liga (3)

Belgija/Izrael/Holandija (1)(*)

*Specijalne pozivnice (3)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading