Ko je žena koja je Dražena Petrovića "odvela u smrt"?

Autor:

Sport

08.06.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema informacijama iz policijskog izveštaja, Klara je vozila prebrzo u trenutku nesreće, čak je, za razliku od drugih vozača, neposredno pre sudara ubrzavala

RepublikaFoto: youtube.com/nbastar
Dražen Petrović

Tog 7. juna 1993. godine poginuo je košarkaš Dražen Petrović u teškoj saobraćajnoj nesreći o kojoj i danas priča ceo sportski svet. P

U popodnevnim satima, tog kobnog dana po Dražena, je na aerodrom u Frankfurt došla njegova devojka Klara Šalanci u društvu prijateljice Hilal Edebal. Dražen i ona u vezi su bili tek nekoliko meseci. Klara je Dražena trebalo da odvesti u Minhen. Na autoputu kod Denkendorfa, Klara je izgubila kontrolu nad vozilom i sudarila se sa šleperom koji joj je preprečio put. Dražen je spavao i nije bio vezan, a u trenutku sudara sa cisternom izleteo je kroz prednje staklo na automobilu i na mestu preminuo.

Turkinja Hilal posledice nesreće oseća i dan-danas. Ima problema sa pamćenjem, a nakon te nesreće košarkaška karijera joj je uništena. Gotovo bez fizičkih posledica prošla je samo Klara. Ona je sedam dana provela na intenzivnoj nezi, ali posledice po psihičko zdravlje ipak su ostale.

Ubrzo je ponovo vozila, vratila se svom poslu fotomodela u SAD-u i nastavila da igra košarku u Nemačkoj. Tri godine kasnije, u jednoj emisiji upoznala je Olivera Birhofa, svog današnjeg muža i slavnog nemačkog fudbalera. 

Oliver joj je pomogao da prebrodi šok nakon nesreće, a 2001. godine svoju vezu krunisali su brakom. Šest godina kasnije paru se rodila kćerka, a 2010. godine u osmom mesecu trudnoće Klara je izgubila dete. Iste godine preminuo je i njen jedini brat Ladislav i te dve tragedije strašno su je potresle.

Bivša manekenka nikad nije govorila o pogibiji Dražena Petrovića, ali navodno je nekoliko puta dolazila na njegov grob. 

Struka je ocenila kako Klara nije kriva za nesreću.

- Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlada, sa malo iskustva, i u takvoj situaciji nije se baš mogla najbolje snaći. Doletela je u preprečeni šleper sa brzinom većom od 160 kilometara na sat. Čak nije uspela ni da reaguje, ni da koči. I da je uspela da pokuša da zaustavi svoj auto, pitanje je kako bi sve to prošlo s obzirom da se šleper ispred njih pojavio iznenada. A onda je usledio strahoviti udarac od kojeg je Dražen, koji je u automobilu sedio na suvozačevom mestu, poginuo - kazao je jedan policijski službenik za Slobodnu Dalmaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading