Vujoševićev sud: Da li Partizan doneo pravu odluku?

Autor:

Sport

06.06.2020

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević prokomentarisao odluku crno-belih da i sledeće sezone učestvuje u Evrokupu.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

Predsednik "parnog valjka" Ostoja Mijailović u petak se zahvalio FIBA na ponudi za učešće u Ligi šampiona, ali istakao da će Partizan zadržati kurs ka Evroligi.

Vujošević smatra da je to bila prava odluka.

- Partizan ima tradiciju izvanrednih rezultata, četiri puta je učestvovao na Fajnal Foru, jednom je osvojio, sa generacijom Željka Obradovića, proizvodio je igrače, igru i trenere i sigurno je klub kome pripada mesto u eliti najjačih klubova. Ja bih voleo da FIBA umesto da se bavi time da 3x3 postane olimpijska disciplina da se izbori za prave stvari i da napravi određenu da vrati pod svoje rukovodstvo Evrolige. Ne čini mi se da u ovom trenutku imaju strategiju i energije za tako nešto, na moju žalost, tako da mislim da je Partizan doneo Partizan doneo pravu odluku da nastupa u Evrokupu- rekao je Vujošević za klupsku televiziju Partizana.

Prema njegovom viđenju, to takmičenje će u budućnosti biti slabije nego ove sezone, u kom je Partizan imao "pol-poziciju" pred plej-of.

Takođe, smatra da će evroligaški klubovi, pa i Crvena zvezda, biti jači.

- Računam da će Evrokup biti slabiji nego ove godine, a da će Zvezda, pošto igra Evroligu, biti jača nego ove godine, tako da verovatno Partizan svoju šansu za ulazak u Evroligu traži preko Evrokupa. Onog trenutka kada FIBA vrati Evroligu, što bih ja voleo, Partizan će sa svim ostalim velikanima da ide tamo- obrazložio je legendarni trener crno-belih.

Na kraju je istakao za čelnike Evrolige da su oduvek iskazivali slabost prema novcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading