(VIDEO) Mijailović: Između košarke i novca birali smo košarku - Partizan ostaje u Evrokupu!

Autor:

Sport

05.06.2020

13:04 >> 13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Partizana Ostoja Mijailović je presekao! Crno-beli će naredne sezone nastupati u Evrokupu uprkos finansijskim gubicima!

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

- Ovo je najteža odluka u mom životu- počeo je Mijailović.

- Odluka je donesena jednoglasno. Želim da se zahvalim i FIBA i Evroligi, ovo neće biti odluka koja je na korist Evrolige ili FIBA, ovo će biti odluka za Partizan.

Mijailović je rekao kako je najrealnija opcija za Partizan sa finansijskog aspekta Liga šampiona, 

- Bila je opcija da se ne igra nijedno evropsko takmičenje. Imamo sa jedne strane novac sa druge strane košarku! Ali, na kraju sam prelomio da ćemo naredne sezone igrati u Evrokupu!

Konferenciju ste mogli da pratite uživo na našem sajtu.

- Prvi deo konferencije je bio analiza protekle sezone, a drugi deo budućnost Partizana u narednoj sezoni.

- Mi kao Partizan smo uspeli da se finansijski i igrački konsolidujemo. Na parketu smo osvojili dva trofeja, u regionalnoj ligi smo bili prvi, osvojili smo prednost domaćeg terena u Evrokupu.

- Pokazali smo da je Partizan dostojan Štark arene, izvukli smo maksimum iz protekle sezone, uspeli smo da sačuvamo finansijsku stabilnost! Prihodi od karata više od 20 posto ukupnih prihoda, što je neverovatno.

- Mi smo najveći gubitnik uz Efes, kako finansijski tako i sportski, ali nismo frustrirani, trebalo nam je 10 dana da se konsolidujemo i dogovorimo kako ćemo dalje.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović obratio se novinarima i javnosti u Štark arenI.

Glavno pitanje je bilo da li će Partizan i naredne sezone igrati u Evrokupu ili će se možda prikloniti FIBA i nastupiti u Ligi šampiona, o čemu smo ranije pisali.

O velikodušnoj ponudi Lige šampiona možete pročitati OVDE.

Aktuelnosti ste mogli da pratite uživo na našem sajtu.

Kako je pre dva dana saopšteno na sajtu kluba, UO je nakon tročasovne rasprave doneo odluku da podrži predlog kojim se ovlašćuje predsednik Ostoja Mijailović da do petka donese odluku o budućem putu KK Partizan i saopšti je javnosti na konferenciji za medije.

Tada su posle konstruktivne rasprave članovi UO izneli podeljena mišljenja po pitanju budućnosti kluba, odnosno bilo je i onih za prelazak u takmičenja pod okriljem FIBA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading