Ostoja seče, Partizan za nijansu bliže Evrokupu!

Autor:

Sport

05.06.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evrokup i Evroliga ili FIBA Liga šampiona pitanje je sad! Predsednik Partizana Ostoja Mijailović doneće danas odluku kom će se košarkaškom carstvu prikloniti crno-beli, a koliko je dilema velika, svedoči to što je sudbonosno "da" prolongirano za jedan dan. Osim što čiste glave i bez predrasuda treba da odredi pod kojim će okriljem igrati na jesen, to će ujedno biti odluka i na duže staze jer zatvara jedna vrata, koja će posle biti teško otvoriti.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Dilema je izabrati između novca i izazova koji nudi FIBA i prestiža i jakih protivnika koje nudi Evrokup, ali i potencijalnu prohodnost u Evroligu kroz to takmičenje. A Partizan je u nedavno poništenoj sezoni dokazao da je sposoban za to.

Ako je suditi na osnovu poslednjih vetrova koji duvaju iz Humske, crno-beli su bliži ostanku pod krovom Đordija Bertomeua.

Jesu na drugoj strani lakši protivnici i potencijalnih milion evra ako se osvoji Liga šampiona, ali na drugoj su atraktivniji rivali poput Virtusa (koji je osvojio Ligu šampiona, pa ipak igra Evrokup ciljajući Evroligu), ali i prilika da se sledeće godine dokopaju elite sa Barselonom, Realom, CSKA, Olimpijakosom...

RepublikaFoto: Starsport
Verovatno u istom takmičenju... Košarkaši Partizana

Međutim, sa obe strane nema garancija. Evroliga je nebrojeno puta zabola nož u leđa Partizanu, ali radila je mu je to i FIBA, čiju je Ligu šampiona već igrao pre dve sezone.

Pritom, dugoročni planovi nisu zagarantovani jer se klubovi, pa ni oni sa A licencom, gotovo ništa ne pitaju, već samo profit.

A Partizanova će dvorana verovatno biti nešto punija ako se bude igralo takmičenje koje vodi ka Evroligi i krcatoj Areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading