Ništa od Partizana: Milan Mačvan završio karijeru, ide u srpski Virtus?

Autor:

Sport

01.06.2020

10:34 >> 10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Milan Mačvan (30, 206 cm) najavio je u nedelju uveče velike vesti za ponedeljak, a one su najverovatnije kraj karijere, piše "Sportando".

RepublikaFoto: starsport
Milan Mačvan

Danas je i potvrdio je da je okončao igračku karijeru u 31. godini.

Mačvan je istakao da bi voleo da ostane u košarci, a poslednjih nedelja su se navijači Partizana nadali njegovom novom povratku.

 - Povratak u Partizan nije isključen, ali u nekom drugom vidu. Verujem da će mnogi biti razočarani i da će se osetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto odsto, ako ne mogu da uživam, a ne mogu zbog svojih kolena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja - rekao je Mačvan za Nova.rs.

Dragi moji, došli smo do kraja igračkih dana, nažalost moja kolena ne mogu dalje, košarka mi je dala sve, ali dao sam i ja njoj. Srce i hoće, ali zdrav razum kaže da je kraj.

Želeo bih da se zahvalim svima koji su imali uticaj na moju igračku karijeru,svim trenerima, saigračima i navijačima.Najveca moguca privilegija za jednog sportistu je da bude deo drzavnog tima i velikih klubova koji se bore za medalje i trofeje", napisao je Mačvan na Instagramu

Spekuliše se da će Mačvan postati sportski direktor Virtusa iz Bolonje.

 - Voleo bih da ostanem u košarci, košarka je moj život i moja najveća ljubav. Pokušavam da ostanem u kontaktu sa klubovima, sa različitim ljudima. Sigurno ne kroz trenerski poziv. Verujem da ću vrlo brzo znati svoju budućnost i da se nazire neki posao - rekao je Mačvan.

Mačvan je tokom karijere igrao u Srbiji, Izraelu, Turskoj, Italiji i Nemačkoj, a penzionisao se posle epizode u Japanu.

 - Teška i komplikovana odluka, ali je zasnovana na racionalnom razmišljanju i najviše zbog mog fizičkog zdravlja. Teško je doneti odluku, ali sam miran i spokojan. Posle dve teške povrede sam već razmišljao o tome, ali nisam hteo da odem kao povređen igrač, već da pokušam da završim karijeru kao što sam je i počeo – kao pobednik i šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran - rekao je Mačvan.

Srpski košarkaš Milan Mačvan objaviće danas da završava igračku karijeru i odmah postati sportski direktor Virtusa iz Bolonje - tvrdi Sportando

Profesionalnu karijru je počeo pre 13 godina u FMP-u, potom je igrao za Hemofarm, a u dva navrata i za Partizan. Bio je član velikana Makabija i Olimpije Milano, te Galatasaraja i Bajerna. Sa Partizanom je osvojio titulu i Kup Srbije, a bio je i šampion Italije, Turske, Izraela i Nemačke.

Mačvan je predvodio "zlatnu generaciju" 2007. koja je osvojila titulu juniorskog prvaka sveta protiv SAD, a sa seniorskom selekcijom je osvojio dva evropska (2009. i 2017) i jedno olimpijsko srebro (2016).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading