(VIDEO) Džordan priznao da postoji neko bolji od njega: Ja sam bio broj 2, on je bio broj 1

Autor:

Sport

31.05.2020

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majkl Džordan rođen je u Njujorku, a rane godine proveo je u kući prepunoj radosti u Severnoj Karolini.

Majkl Džordan

Njegovi roditelji Džejms i Deloris postavili su visoke akademske standarde i kruta pravila kako bi svoje petoro dece sačuvali od problema, o najboljem košarkašu u istoriji piše web stranica biography.com.

Majklov otac Džejms, koji je radio na održavanju u Dženeral Elektriku, upoznao je buduću NBA zvezdu s njegovom prvom sportskom ljubavi bejzbolom, a potom je dvorištu napravio košarkaško igralište. Navodno je Džejms svojim grimasama podstakao i Džordanovo poznato plaženje jezika za vreme igre.

Ipak, Majklovi prijatelji prisećaju se da je Deloris, bankovna službenica, imala veći uticaj od svog supruga. Njena snažna volja kasnije će se odraziti kroz poznati poriv svog sina za uspehom.

Ako je teren u dvorištu omogućio Džordanu da razvije svoj košarkaški genije tada je pažnja njegova brata oslobodila zver njegovog takmičarskog duha. Leri Džordan je bio godinu stariji. Iako je Majkl bio viši, Leri je bio snažniji i sportski nastrojen i nije bio sklon da gubi od mlađeg brata. 

Džordan je na kraju uspeo da smisli kako da pobeđuje i jaz između njih je nastavio da rastie ali sve do tog trenutka nije bilo jasno ko je superiorniji sportista. Njihov srednjoškolski košarkaški trener Pop Hering primetio je: Leri je bio tako motivisan i konkurentan da bismo Majkla poznavali kao Lerijevog brata, a ne obrnuto, samo da je Leri bio visok 188 cm umesto 170.

Čak je i tata Džejms priznao da je Leri imao pravi košarkaški talenat, dok Majkl nije bio najbolji ni u svom domu. Tako se nakon dokumentarca „Poslednji ples“ pojavio video koji pokazuje Lerijevo košarkaško umeće. U njemu se vidi kako Leri igra protiv Majkla, koji je tada već bio vrhunski košarkaš. Stariji brat čak je uspeo da zakuca iznad Majkla.

Majkl je u tom snimku rekao  - On je Leteći Džordan. Ja sam broj 2, Leri je broj 1.

Iako nikad nije zaigrao u NBA ligi, Leri je uvek bio nadareni sportista koji je Majkla naučio mnogo o njegovom sportu i pomogao mu da razvije spremnost za celu NBA karijeru. Iako je postao najveća košarkaška, pa i sportska zvezda sveta, Majkl je uvek biranim rečima govorio o bratu, rekavši kako bi voleo da bude barem upola igrač kakav je bio Leri.

Dejvid Hart radio je za košarkaški tim Severne Karoline i odnos braće Džordan opisuje tako što kaže da bi Majkl zaboravio da je superzvezda kad god bi Leri bio u blizini.

 - Michael je zaista voleo Lerija i stalno je govorio o njemu, stvarno ga je obožavao. Iako je kao sportista otišao mnogo dalje od njega, nikad nije dopuštao da to utiče na njegova osećanja prema Leriju. Njegova emocionalna povezanost i poštovanje prema bratu bili su vrlo snažni. Kad bi Leri bio u blizini, odbacio bi svoju slavu i svoja postignuća i postao pažljivi i brižni mlađi brat - objasnio je Hart.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading