Paspalj otvoreno o odluci Evrolige!

Autor: novosti.rs

Sport

31.05.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška vest protekle nedelje bila je odluka Evrolige da se poništi kompletna sezona.Legendarni košarkaš Žarko Paspalj je istakao da je doneta jedina moguća odluka, ali da ostaje žal njegovom bivšem klubu Partizanu, koji je do prekida imao više nego uspešnu sezonu.

RepublikaFoto: Starsport
Žarko Paspalj

- Tu ništa nije sporno. Žal za uspešnom sezonom, dobrim navijanjem, svakako postoji. Ali, jednostavno je doneta takva odluka. Zbog svih okolnosti koje su nas snašle, takmičenje je moralo da bude prekinuto. U ovoj čudnoj situaciji nije se snašla ni velika NBA, a kamoli neko drugo takmičenje- rekao je Paspalj za "Novosti".

Pandemija koronavirusa donela je i velike finansijske probleme klubovima širom Evrope. Paspalj smatra da srpski klubovi treba da se vrate proizvodnji domaćih igrača.

– Godinama pričamo da treba da se okrenemo domaćim igračima, ali mlade igrače treba i napraviti. Što se tiče stranaca, mislim da će finansijski pretrpeti određene izmene. Da li će to prihvatiti ili će otići negde drugde, videćemo. To čeka sve klubove.

U junu 2021. godine biće održana kvalifikacije za Olimpijske igre, a Paspalj veruje da tu neće biti problema za naš nacionalni tim.

– Tu neće biti iznenađenja. Imamo veoma kvalitetan tim, i sve će da bude u redu. Tu sam veliki optimista. Više me brine sistematizacija i ovo što radi FIBA sa tim "prozorima", što je sasvim pogrešno.

Na kraju je bivši igrač, između ostalih, San Antonija, Olimpijakosa i Panatinaikosa izrazio zabrinutost za budućnost košarke.

– Ne baš sjajno. Trenutno ne vidim njenu perspektivu. Duga je to priča, i o tome bismo mogli da razgovaramo danima- dodao je Žarko Paspalj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading