Doneta očekivana odluka: KLS otkazao Superligu Srbije!

Autor:

Sport

28.05.2020

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedništvo Košarkaške lige Srbije u četvrtak je odlučilo da otkaže Superligu i da sezonu završi bez šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Čarls Dženkins i Ognjen Jaramaz

- Na sednici Predsedništva UK KLS, održanoj 28. maja 2020, uz učešće i predstavnika klubova koji su izborili plasman u Superligu Srbije, Predsedništvo je većinom glasova (jedan glas protiv) donelo odluku da se otkaže Superliga i da u ovoj sezoni nemamo prvaka Srbije.

Pri donošenju ove odluke Predsedništvo je prvenstveno imalo u vidu zdravstvene razloge i opasnost od zaraze igrača i svih učesnika Superlige dok pandemija još traje i dok je virus COVID-19 još uvek prisutan u našoj sredini.

Pored ovog osnovnog razloga važni argumenti su bili i preduga pauza i nepripremljenost igrača što bi predstavljalo veliku opasnost od ozbljnih povreda, kao i činjenica da bi se igralo bez publike ili uz veoma ograničen broj gledalaca - navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor takmičenja Leon Deleon.

Na sastanku je odlučeno da će Srbiju u ABA ligi u narednoj sezoni, prema plasmanu koji je izborio u ABA 2 ligi, predstavljati Borac iz Čačka. Predstavnici u ABA 2 ligi biće ekipe Slobode iz Uživa i Zlatibora iz Čajetine, koje su to pravo obezbedile igrajući Košarkašku Ligu Srbije.

Ptehodno su sezone okončane u Evroligi i ABA ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading