Sviran kraj i za ABA ligu, Jadran bez šampiona!

Autor:

Sport

27.05.2020

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalna košarkaška ABA liga neće se nastaviti, što je bio očekivan epilog posle odluke Evrolige. Sezona 2019/2020. u ABA ligi biće okončana bez šampiona, potvrđeno je na sastanku klubova.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan - KK Crvena zvezda

Klubovi ABA lige su u 11 časova održali video-konferenciju u vezi sa tekućom sezonom.

Međutim, nakon odluke Evrolige/Evrokupa da suspenduje sezonu, isti potez povuklo je i regionalno takmičenje.

Glavni razlog je svakako izostanak takmičarskog motiva jer će u Evroligi i Evrokupu igrati iste ekipe kao i tokom protekle sezone, pa nastavak borbe u ABA ne donosi ništa osim prestiža.

U takvim uslovima nastavak takmičenja bi finansijski ugrozio klubove od kojih su mnogi već morali da raskinu ugovore sa igračima kako bi opstali.

Suspenzija sezone vrlo izvesno znači i da neće biti ispadanja iz regionalnog takmičenja, dok se spekuliše da bi ABA liga mogla da se proširi za još dva mesta koja će popuniti timovi iz ABA 2.

U trenutku prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, kolo pre kraja regularnog dela, lider je bio Partizan sa skorom 17-4, dve pobede više od Budućnosti, a tri od Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading