PARTIZAN PUKAO 8 MILIONA EVRA!

Autor:

Sport

27.05.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virus korona uništio je Partizanovu sezonu iz snova! Međutim, odluka Evrolige da crno-beli kao najbolji klub Evrokupa ne igraju sledeće godine u eliti ih je masakrirala, kako u sportskom tako i u finansijskom pogledu.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Grubom računicom dolazi se do toga da će Partizan zbog poništenja

sezone i odluke da se sledeća igra kao njena kopija izgubiti i do osam miliona evra. Naime, sve što su od jesenas uradili i u šta su investirali crno-belima je uzaludno, čak i da im ABA liga danas dodeli titulu ili da se za nju izbore na terenu ako se nastavi takmičenje.

Oko pet miliona evra iz budžeta bačeno je na tim koji je sprečen da ostvari glavni cilj - plasman u Evroligu. Gubitak dobiti ogleda se i kroz ulaznice iako će se deo novca sliti u kasu kroz Evrokup. Ove godine Partizan je od oko 8.000 sezonskih ulaznica inkasirao oko 600.000 evra, a imajući u vidu da je Evroliga isplativija, gubitak bi od novih sezonskih karata, pod uslovom da se dozvoli publika od jeseni, narastao i do milion evra. Od ostatka prodatih ulaznica crno-beli zarade oko 80.000 evra po meču, a kako bi u elitnom takmičenju imali 17 domaćinstava, dolazi se do računice da kroz to gube 1.360.000 evra. Tome treba dodati i 37.000 evra po svakoj pobedi u Evroligi. Takođe, manji prihod bi bio od televizijskih prava i sponzora.

Na sve ovo treba dodati uloženih oko 400.000 evra za godišnji zakup Štark arene, koji su se samo delimično isplatili jer "parni valjak" neće ubirati plodove izborene prednosti domaćeg terena. Ako crno-beli budu morali da vrate novac navijačima koji su kupili karte za Uniks, klub će u minusu biti još oko 140.000 evra.

MINUS U KASI PARTIZANA

- 5 miliona evra uzaludno uloženih u sezonu koja je ništavna

- 1,36 miliona evra od potencijalno prodatih pojedinačnih karata

- 1 milion evra od potencijalno prodatih sezonskih ulaznica

- 400.000 evra godišnji zakup Arene, koji nije skroz isplaćen

- 140.000 evra od neodigranog meča sa Uniksom

- 37.000 evra za svaku pobedu u Evroligi

* ako se novac bude vraćao navijačima

Čović: Mogli smo u top osam!

Crvena zvezda igraće i naredne sezone Evroligu, ali njen predsednik Nebojša Čović smatra da su izgubili poništavanjem sezone.

- Korona nam je svima uzela, treba gledati realnu situaciju. Ko je kakve kalkulacije imao, šta da vam kažem, šta da kaže Zvezda? Tih zadnjih šest kola imali smo interesantan raspored, u kojem nam je bilo potrebno četiri-pet pobeda da budemo među osam ekipa - rekao je između ostalog Čović u jutarnjem programu TV Prva.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Doca

27.05.2020 07:11

Nije to strašno. Daće opet i država i Peka ili Šarče da opere malo.