Nebojša Čović: Odluka Evrolige je ispravna i realna, zdravlje igrača je najbitnije, ništa nikome nije poklonjeno niti uzeto!

Autor:

Sport

26.05.2020

07:41 >> 08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, predsednik Olimpijskom komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović izneli su svoj stav o odluci čelnika Evrolige da poništi sezonu koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa večitog derbija

- Ovo je jedina ispravna i realna odluka Evrolige. Ona je u skladu sa propozicijama - rekao je Nejboša Čović, a njegove reči potvrdio je i predsednik Olimpijskom komiteta Srbije Božidar Maljković:

- Treba misliti na zdravlje igrača, pogotovo o evropskim košarkašima. Oni imaju samo pet-šest dana odmora i odmah idu na pripreme sa reprezentacijama - istakao je popularni Boža.

- Ja mislim da je u našoj javnosti izvršena zamena teza. Odmah nakon proglašenja pandemije, odmah se krenulo sa licitiranjem ko će biti prvi. U ovakvim okolnostima to nije bilo okej, a Evroliga je stavila zdravlje svih klubova ispred svih - istakao je prvi čovek crveno-belih.

- Efesov kapiten i saigrač su jedini insistirali da se igra, dok su svi klubovi bili za to da se Evroliga završi.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

- Ako je igraču istekao ugovor krajem juna, mogao bi da igra za drugi klub u julu, ali samo ako mu novi klub dozvoli tako nešto. Šta da kaže Efes, Real Madrid, Barselona, oni su takođe oštećeni i svi su izgubili ovom odlukom Evrolige - iskren je predsednik Crvene zvezde.

- Ko će da plati kartu, ako ne budemo igrali pred publikom. Nama je prodaja karata veliki finansijski plus u poslovanju kluba - konstatuje Nebojša Čović.

- Ja moram da kežem nezavisno od ove situacije da sam ja rođen u Jugoslaviji da sam ovde razvijao karijeru i pratio velike rezultate. Ja sam Bertomeuu rekao kako gleda da od Atine i Milana nema evroligaša. Sramota je da Balkan ima samo jednog predstavnika u Evroligi, pogledajte koliko igrača imamo samo u NBA. Velika je nepravda što nemamo dva tima u eliti. Šta je Zenit doneo Evroligi, Rusi u u elitu ušli jer iza sebe imaju Gazprom - iskren je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Božidar Maljković

- Evroliga nikome ništa nije ukrala niti poklonila. Evroliga je kupala kompletno takmičenje od FIBA, nemojte da guramo glavu u pesak. Kako je Crvenoj zvezdi koja godinama ubedljivo ima najmanji budžet u eliti, dok prvi sledeći ima tri puta više novca - rekao je Nebojša Čović.

- Crvena zvezda je od 12. marta ćutala u vezi sporta i košarke, bio sam potpuno opušten kada sam gledao propocizije i pravila Evrolige - istakao je prvi čovek crveno-belih.

- ABA liga nema autoritet, nema ljudi koji znaju da vode takmičenje - iskren je Božidar Maljković

 

- Regularnost u ABA ligi se pravi na znanju. Vas mrze ako imate najviše ideja ili kada se pravite pametni. Zvezdu uvek napadaju kada osvoji prvestvo, ne možete da pravite dogovor sa ljudima koji nikada nisu imali dodira sa košarkom i sportom - konstatovao je predsednik Crvene zvezde.

- Crvena zvezda traži da ABA liga i njen direktor rade samo svoj posao - jasan je Nebojša Čović.

- Igrači posle korone moraju da biraju, ili će da igraju za manje novca ili neće ni igrati. Finansije će se mnogo promeniti - istakao je Vladimir Stanković, dugogodišnji sportski novinar.

- Naši treneri su bili poznati po celom svetu, svima je bilo jasno o kakvom se radu radi kada spomenete jugoslovenskog ili srpskog trenera - rekao je Božidar Maljković.

- Tačno je da je priča oko privatizacije otvorena, ali nije do kraja završena. Oni koji dođu moraju da garantuju da neće napraviti minus u klubu kada naprimer budu odlazili. Gospodin Maljković je sa domaćim igračima osvojio Evroligu, Split, takođe i Cibona. Večiti rivali nisu oformljeni da bi se mrzeli - zaključio je Nebojša Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading