Nema više: Bertomeuu prelomio, kraj Evrolige!

Autor:

Sport

25.05.2020

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako prenosi grčki portal SDNA, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu predložio je na sastanku deoničara suspenziju sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Zvezda Makabi

Bertomeu je kao razlog naveo veliku opasnost o povreda igrača te da tekuća sezona zbog okolnosti ne može da bude privedena kraju po ranijem planu.

Konačna odluka o nastavku sezone u Evroligi i Evrokupu očekuje se u popodnevnim časovima (oko 16.30) nakon glasanja 11 klubova sa A licencom.

To su Real Madrid, Barselona, Baskonija, Žalgiris, Armani, Makabi, CSKA, Fenerbahče, Efes, Olimpijakos i Panatinaikos

U međuvremenu, jedan od najpouzdanijih evropskih košarkaških novinara Emilijano Karšija tvrdi da je sezona u Evroligi i Evrokupu gotova.

Tokom vikenda je Bertomeu imao sastanak sa igračima, svaki klub koji nastupa u EL su predstavljala po dvojica, a samo su "izaslanici" Anadolu Efesa bili za nastavak sezone.

U trenutku prekida sezone zbog koronavirusa, lider je bio upravo Efes sa skorom 24-4, ispred Reala i Barse sa po 22-6.

Na plej-of pozicijama su bili još CSKA, Makabi, Panatinaikos, Himki i Fenerbahče, a šansu u poslednjih šest kola su tražili Žalgiris, Valensija, Olimpijakos, Milano, Baskonija i Crvena zvezda.

U Evrokupu je na redu bilo četvrtfinale, u kojem je Partizan čekao seriju sa ruskim Uniksom, a imao je prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading