Ostoja Mijailović: Sutra mi je rođendan, pa nek poklon bude Evroliga!

Autor: Hotsport/Republika

Sport

24.05.2020

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović sa nestrpljenjem čeka sutrašnji sastanak Evrolige i odluku koja će biti doneta.

RepublikaFoto: starsport
Ostoja Mijailović

– U ponedeljak je veliki dan i očekujem da će da pobedi košarka. Veliki je izazov pred bordom Evrolige. Verujem da će da se poštuju neki rezultati. Očekujem da Partizan bude nagrađen i dobije mesto u košarkaškoj eliti. Bio bi mi to poklon jer 25. maja slavim rođendan – istakao je Ostoja Mijailović.

U subotu su igrači Evrolige rekli svoje, nisu za nastavak takmičenja.

– Igrači su zabrinuti za svoje zdravlje s punim pravom. U većini zemalja igrači nisu mogli da treniraju. Za mene to nije novost, očekivao sam takvu reakciju košarkaša. Za mene neće biti problem prvih 11 klubova koji imaju ugovor sa Evroligom. Partizan sada vidi svoju šansu. Ove godine je Partizan pokazao da je ispunio mnoge stavke.

Prvi čovek Partizana se nada da će Evroliga naći model po kom će pravda biti zadovoljena.

– Dosta sam pričao sa legendama Partizana i svi se slažu da bi to bila bi velika šteta za naš klub. Svi treba da imaju na umu da Partizan ima nekoliko miliona navijača. Mi bismo svakako bili prvi u ligaškom delu ABA lige iako je ostalo da se odigra još jedno kolo. Verujem da Evroliga ne može da zaboravi rezultate Partizana. Mislim da će se da se pronađe rešenje da pravda bude zadovoljena.

U sredu je novi sastanak, zakazana je Skupština ABA lige.

– Sve zavisi od sutrašnjeg dana i ako se odluči da se prekine Evroliga i videćemo da li će biti smisla da se nastavi ABA liga. Ako se poništi sezona onda bismo bez potrebe rizikovali zdravlje igrača. Od početka smo bili za to da se sezone u Evrokupu i ABA ligi završe na parketu. Ove sezone se u Evroligi takmiče klubovi sa po 4.000 navijača, a kod nas je poseta bila daleko veća.

U slučaju da se sezone nastave Novi Sad bi mogao da bude domaćin završnice Evrokupa.

– Verujem da je Evroliga imala prednost, pa je normalno da se to igra u Beogradu. Nemam ništa protiv da se igra u Nišu, Čačku ili Novom Sadu, a najviše bih voleo u Beogradu.

Još jednom je tema bila spekulacija da bi Andrea Trinkjeri mogao da napusti Partizan tokom leta.

– On ima ugovor za sledeću sezonu. Došlo je do raznih spekulacija kada sam na sastanku ABA lige izneo činjenicu da svaki igrač i trener ima pravo da otkupi svoj ugovor. Trinkijeri je duboko razočaran prekidom sezone. Verujem da će da ostane narednih godina u Partizanu, a ne samo sledeće – zaključio je Mijailović, a prenosi Hotsport. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading