Iskreni kapiten Zvezde: Pametnije je da se sezona prekine!

Autor:

Sport

22.05.2020

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić govorio je o tome kako je bilo vratiti se ekipnim treninzima i šta misli o eventualnom nastavku sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Dragan Šakota

Crveno-beli su već nekoliko dana u "Pioniru", a pre toga, od trenutka kada je bilo dozvoljeno, su se spremali na otvorenim terenima Kalamegdana.

- Za sada možemo da budemo zadovoljni, s obzirom da smo imali skoroz dvomesečnu pauzu sa jako malim uslovima za neki ozbiljniji trening - rekao je Branko Lazić gostujući u Jutarnjem programu TV Prva i dodao:

RepublikaFoto: Starsport

- Jako je teško. Pauza je došla iznenada - iz takvog ritma u kojem smo mi bili, da smo ponekad imali četiri utakmice nedeljno, došli smo u tu fazu da se odjednom prekine sezona i da to traje dva meseca... Jako je teško vratiti se na taj nivo na kom smo stali, ali mi treniramo i spremamo se, iščekujemo taj ponedeljak i odluku o nastavku sezone - istakao je kapiten Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport

Mediji u Španiji su naveli da očekuju da odluka u ponedeljak 25. maja bude da se sezona Evrolige i Evrokupa ne nastavi.

- Slažem se sa većinom kolega koji su rekli da je možda pametnije da se sezona prekine i da jednostavno nastavimo pripreme za sledeću sezonu. Da se ova situacija sa virusom smiri i da se mi još bolje pripremimo za sledeću sezonu da ne bi došlo do povreda o kojima smo pričali - iskren je bek crveno-belih.

RepublikaFoto: Euroleague.net

Na testiranjima po povratku iz karantina mnogi igrači su pokazali da nisu na zadovoljavajućem nivou.

- Najveći problem su bili uslovi za trening i održavanje forme. Jako mali broj igrača ima uslove za to, što se vidi na testiranjima. Mislim da ćemo to uspeti da vratimo, nije toliko strašno, jer mi smo u tome ceo život i jako brzo skidamo te kilograme i sve ostalo što nas zadesi - dodao je on i podvukao:

RepublikaFoto: Starsport

- To je najveća opasnost jer posle dva meseca se nastavlja sezona i iz razloga što se ovo nije desilo na početku sezone, pa da postoje uslovno rečeno lakše utakmice, da se uvedeš u sezonu, nego je sad taj period sezone gde su sve utakmice bitne i gde se igra za trofej - zaključio je Branko Lazić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

22.05.2020 16:15

Normalno je da im to odgovara jer u suprotnom, uzimajući u obzir tabelu, ove godine ne bi ništa osvoj. Zvezdi je korona došla ko kec na desetku.