Ovako je nekada govorio Dražen Petrović: Nisam ni Srbin ni Hrvat, ja sam...

Autor:

Sport

21.05.2020

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košarkaš u istoriji Hrvatske Dražen Petrović dao je interesantan intervju davne 1986. godine. Tako je 1986. godine dao intervju u kome odgovara na činjenicu da ga gotovo čitav Balkan svojata, rođen je na tlu Jugoslavije, tačnije u Šibeniku, ipak te godine je u intervjuu za "Yugopapir" govorio ovako.

RepublikaFoto: instagram.com/lipik3x3challenger
Dražen Petrović

- O tome razmišljaju novinari izvan Jugoslavije. U nas se još niko nije time bavio. Petrović sam! Nas je mnogo. I, što se kaže, dobro smo raspoređeni. Poreklom smo iz Crne Gore. Roditelji moga oca preselili su se u Hercegovinu. Otac mi je rođen u mestu iznad Trebinja, majka mi je iz Bilica kod Šibenika, Dalmatinka - rekao je Dražen Petrović.

- Hercegovac ili Dalmatinac, pitaćete? Pola-pola. Smatram da sam na košarkaškom terenu Dalmatinac, izvan parketa Hercegovac. Onaj s parketa, iskreno, morao bi biti i bolji. Šut, dribling, asistencije, sve to može biti bolje. Nov korak činim u poboljšanju obrane, u skoku. Poboljšavam skok u odbrani. Mislim da u narednom razdoblju moram da radim upravo na tome - istakao je tada najbolji košarkaš u istoriji Hrvatske.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/

- Što se naravi tiče, siguran sam da sam strahovito tvrdoglav. Nešto što namerim za tim idem, pa makar bilo i pogrešno, makar znam da sam pogrešio. Ali mislim da me upravo tvrdoglavost dovela ovamo gde sam sada. Neke obaveze, koje nisu, košarkaške, njih znam ne izvršiti... Fakultet, recimo, i tako... - zaključio je Jovanu Kosijeru te 1986. godine bivši igrač Šibenke, Cibone, Real Madrida, Portland Trejblejzersa i Nju Džersi Netsa koji je prerano stradao u 28. godini 7. juna 1993.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading