"Rodman bi imao probleme da je radio sa Pešićem, Maljkovićem ili Ivkovićem"

Autor:

Sport

21.05.2020

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toni Kukoč je u velikom intervjuu za grčki "Sport24" govorio je o vremenima iz Čikago Bulsa, sa kojima je osvojio titulu NBA lige zajedno sa Majklom Džordanom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denis Rodman

Tako je uporedio kako bi ekscentrični Denis Rodman, takođe član trofejne generacije Bulsa, se ponašao da je bio u Evropi.

 - Rodman bio imao problema da je igrao u Evropi ili imao trenera iz mog vremena. Volim sve moje trenere i znam koliko su bili sjajni. Mislim na Božidara Maljkovića, Željka Pavličevića, Dušana Ivkovića, Petra Skansija i Svetislava Pešića... Znali ste ko šta sme, a oni su hteli samo da budu prijatelji. Bilo je logično 'Ja sam trener i moraju svi da me slušaju - rekao je Kukoč.

Kukoč kaže da je mnogo naučio od pomenutih trenera.

 - Odnos Božidara Maljkovića i Duška Ivanovića prema igračima je malo drugačiji, ali to je normalno - nasmejao se Kukoč.

Bulse je tada vodio Fil Džekson.

 - Ono što mi se svidelo kod njega je dam pored toga što ima znanje, ima i posebnu sposobnost da vam uđe u dušu i razume vas kao čovek i ličnost. Mogao je da vidi 'unutar tebe'. Šta voliš, koliko izdržavaš i koja su ti ograničenja. Nema mnogo ljudi taj dar - poručio je Kukoč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading