Veliki udarac za Bertomeua i Evroligu: Tri velike ekipe od naredne sezone u FIBA LŠ!

Autor:

Sport

19.05.2020

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri poznate evropske ekipe prešle su u košarkašku Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Darussafaka
Detalj sa meča Partizana i Darušafake

U pitanju su turska Darušafaka, litvanski Ritas i španski Bilbao, koji su potpisali ugovor sa FIBA za sezonu 2020/21.

Darušafaka će preći u Ligu šampiona nakon što se spekulisalo da će to uraditi jer su bili nezadovoljni odlukom Evrokupa da odlučujući utakmicu Top 16 faze tog takmičenja protiv Virtusa preseli u Beograd.

- Njihov dolazak jasno prikazuje naš uspešni rast i razvoj takmičenja i drago nam je što sve više i više ekipa može da vidi iskrenu pan-Evropsku prirodu Lige šampiona, kao i njen fokus da klubovima omogući sjajno internacionalne takmičenje koje se svodi samo na sportske rezultate. Takođe smo oduševljeni što se sve više i više klubova sa ambicijama da osvoje jedan od najvećih evropskih trofeja odlučuje za Ligu šampiona kako bi jurio svoje snove - rekao je izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos.

Ovakav komentar Komninosa može se shvatiti kao direktno upućena poruka prvom čoveku organizacije koja održava Evrokup i Evroligu Đordiju Bertomeuu, koji je u više navrata optuživan da kreira takmičenja koja se zasnivaju na finansijama, a ne na sportskim uspesima.

Srbiju ove sezone u Evrokupu predstavlja Partizan, koji je došao do četvrtfinala, a, podsetimo, ranije je igrao i FIBA Ligu šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading