"Napustio sam Zvezdu jer nije davala šanse mlađim igračima"

Autor:

Sport

19.05.2020

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Vojislav Stojanović govorio je o aktuelnom momentu svoje karijere, ali počecima u Crvenoj zvezdi.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Stojanović je sezone 2013/14 debitovao za prvi tim Zvezde u ABA ligi, ali je šansu i naredne godine nastavio da traži.

Usledio je transfer u Orlandini 2015. godine, gde je ostao do 2018. kada se na kratko preselio u Torino, a odmah potom prešao u Vanoli Kremonu gde je i dan danas.

- Prvo sam počeo sa fudbalom, ali tokom dana kada je padala kiša, a roditelji me nisu puštali napolje, počeo sam da loptu nogom šutiram u koš. U Srbiji koševi ni za decu nisu spušteni već su na visini onih na kojima igraju odrasli. Moj prvi tim se zvao Eurobasket, koji više ne postoji - rekao je Stojanović za "Pianetabasket".

Otkrio je i zašto je pre pet godina napustio Zvezdu i Srbiju.

- Tada sam završio sezonu sa Zvezdom i mlađi igrači nisu igrali jer je to bio veoma jak tim u kojem nije bilo mesta. Moj agent mi je ponudio da odem u Orlandinu, a ja iskreno tada nisam znao ni gde je to. Ne krijem da sam morao da gledam Gugl mape da bih znao gde idem. Kada sma došao u taj grad video sam fantastične ljude, vrele navijače i odmah naučio jezik - dodaje 23-godišnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading