Pešić nije optimističan: Najveća glupost i laž je da su dovoljne 3 nedelje za pripreme!

Autor: Večernje novosti

Sport

18.05.2020

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Barselone Svetislav Pešić opisao je stanje u katalonskom klubu posle najvećeg talasa koronavirusa, i priznao da nije optimista uoči odluke Evrolige 24. maja koju svi isčekuju.

RepublikaFoto: Starsport
Svetislav Pešić

- Problem je to što je virus još među nama, a imuni sistem je sigurno oslabio jer su najviše vremena provodili u kući. Niko ne spominje da će povratak u normalu potrajati. Pominju samo da je tri-četiri nedelje dovoljno za pripreme, što je najveća glupost i prevara. Taj period je dovoljan samo da se imunitet vrati na nulu- rekao je Pešić za "Večernje novosti".

- Mislim da ni Evroliga još ne zna. Ne može sama da odluči, zavisi od političkih odluka i procena zdravstvenog stanja zemalja iz kojih klubovi dolaze. Trenutno može samo da se analizira i spekuliše, odluka sigurno neće biti laka. Pripremamo se kao da ćemo da igramo, mi želimo da se nastavi. Prvi smo u Španiji, imamo dobru poziciju i u Evroligi- rekao je srpski stručnjak.

Svi razmišljaju o aktuelnoj sezoni 2019/2020, ali Pešić na celu sliku gleda malo šire.

RepublikaFoto: Starsport

- Najveći deo problema tek dolazi. Ne zna se kada će početi sledeća sezona, publike neće biti do decembra, što znači da nema zarade od prodaje ulaznica. Zašto bi navijači kupovali pretplatne karte kada ne znaju kada će početi, ni kada će moći da uđu u halu? Gledaće sledeću sezonu na televiziji i čekati onu 2021/2022. Smanjiće se i interes sponzora, svuda se zatvaraju fabrike i radna mesta. Košarka nije profitabilna, pa da se preko nje traži reklama po svaku cenu. Biće veliki problem kako početi i kako završiti narednu sezonu. Svi će se boriti i rukama i nogama da imaju nekakav budžet. U Srbiji će država pomagati Zvezdi i Partizanu, ali ne kao do sada, Barselona će tražiti neke svoje načine- ispričao je Pešić.

Na vrlo interesantan način opisao je i trenutnu situaciju u Barseloni.

- Ovde u našem sportskom centru samo što ne hodamo na prstima. Onaj doktor ide iza mene i stalno priča: "Nemoj ovde, molim te". Kažem mu: "Idi onda ti treniraj umesto mene". Zezam ga: "Dobro doktore, jeste li vi koji ste pravili ovaj protokol predvideli da trener bude na utakmici? Hoće li biti tajm-auta? Sa maskom ili bez." Kaže - sa maskom. "Pa kako ću? Svi znojavi, nema pipanja." Znate, to su osetljive stvari, posebno u košarci. Fudbalu je lakše, igra se na otvorenom, drugačiji su protokoli tokom utakmica. Ako mene pitate, nemam ništa protiv da i na taj način osvojimo Evroligu u Beogradu. Ništa mi ne bi smetalo- rekao je trener Barselone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading