DŽIKIĆ POSLE POBEDE NAD ZVEZDOM: Nismo mi mačji kašalj

Autor:

Sport

15.10.2017

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić izjavio je da je zadovoljan pobedom nad Crvenom zvezdom u 4. kolu regionalne ABA lige.

RepublikaFoto: Starspost
Džikić je bio koban po crveno-bele

Budućnost je u Železniku savladala aktuelnog šampiona ABA lige, 79:75.

- Očekivali smo ovakav meč protiv evroligaša. Trudili smo se da budemo što bolji rival, a igrali smo sa više energije i čvrstine. To se isplatilo. Zvezda je dobar tim, iako promenjen u odnosu na prošlu sezonu. To su pažljivo birani igrači, biće ta ekipa sve bolja - rekao je Džikić.

Na pitanje šta je presudilo pobednika, trener Budućnosti je kratko objasnio.

 - Mislim da smo bili na istom nivou kao Zvezda u odbrani, i energetski. To je bilo jako važno. Ne znam da li je Zvezda podbacila, to je pitanje za trenera Zvezde - kazao je Džikić.

Trener Budućnosti je rekao da je njegov odigrao loše samo protiv Igokee.

- Sve ostale mečeve smo dobili. Nismo mi mačji kašalj, imamo šta da pokažemo. Liga je jako izjednačena, biće mnogo iznenađenja i to je veoma dobro za takmičenje - rekao je Džikić.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević čestitao je igračima Budućnosti na pobedi.

- Danas su želeli su više. To se videlo od prvog minuta... Neki nesrećni šutevi im nisu ušli u prvom poluvremenu. Ovo je zaslužena pobeda i čestitam im na tome. Nema govora, trebalo je da se pobedi ova utakmica danas, da bi se stavila tačka na ovaj dobar period iza nas... Ako bismo sada uzeli da pričamo o umoru, šta onda da pričamo kada sezona odmakne?! Za ovakav tempo i ritam utakmica potrebno je da se uključi više igrača sa svojim učinkom. Mladi igrači, koji su imali manju minutažu protiv Žalgirisa su trebali danas lakše i bolje da rešavaju neke situacije. Pre svega mislim u odbrani, ni od koga se ne očekuje u napadu da rešava situacije - rekao je Alimpijević.

Zvezdi je ovo drugi uzastopni poraz u sezoni, nakon što je nedavno takodje u samoj završnici izgubila od Žalgirisa u Evroligi.

 - Nije ovo ni prvi ni jedini poraz ovakvog tipa. ABA liga je ujednačena... Na nama je da sprečimo da se ovakve stvari više ne dešavaju - rekao je trener Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading