"Hrvati su 1995. sišli sa postolja zbog sudijske krađe u polufinalu"

Autor:

Sport

11.05.2020

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović prisetio se Evropskog prvenstva 1995. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hrvatski košarkaši

Njegova selekcija je tada osvojila bronzu, Jugoslavija zlato, a dodela medalja ostala je upamćena po silasku Hrvata sa postolja.

Arapović je rekao da je to učinjeno zbog navodne sudijske krađe u polufinalu.

Hrvatska je poražena od Litvanije sa 90:80, a Arapović ističe da nikakve političke pozadine kod silaska sa postolja nije bilo.

 - Nisam bio tamo, ali u razgovoru s igračima koji su bili tada, Hrvatska je otišla s postolja zbog sudijske krađe u polufinalu. Da se radilo o krađi dovoljno govori i to što nije bilo sankcija nakon tog poteza, a da je bilo, onda bi se gledale sudijske odluke pa bi videli što se dogodilo. Naravno, bio je to nesportski potez, ali i suđenje u polufinalu je bilo nesportsko - rekao je Arapović.

Arapović se prisetio i svog prvog dolaska u Beograd nakon rata sa ekipom Žalgirisa.

 - Moj prvi odlazak u Beograd nakon desetak godina. Atmosfera je bila 'Bože sačuvaj', ali sam bio sam. Lakše je putovati kao ekipa, ali ovako s 'tuđom' mi nije bilo svejedno. Bio sam sam, cela situacija tada, nikad ne znaš šta ti mogu napraviti u restoranu ili hotelu, Litvanija je angažovala dva čuvara koja su mi u avionu rekli da kraj njih sedim. Na svu sreću, sve je prošlo u redu, ali nije mi bilo svejedno - dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading