Bilo je pitanje vremena: Vanesa Brajant podnela tužbu!

Autor:

Sport

09.05.2020

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga preminule NBA legende Kobija Brajanta Vanesa pokrenula je sudski postupak protiv odgovornih lica zbog neovlašćenog objavljivanja i distribuiranja fotografija sa mesta pada helikoptera u kojem se nalazio njen suprug i ćerka Đanina

Vanesa i Kobi Brajant

Vanesa je u petak podnela tužbu na osnovu koje traži odštetu za pretrpljeni duševni bol zbog toga što su osmorica policajaca losanđeleske policije fotografisali mesto nesreće i pokazivali ih neovlašćenim licima, prenose američki mediji.

- U stvarnosti, ipak, najmanje osmorica šerifovih policajaca su na mestu nesreće svojim mobilnim telefonima pravili fotografije mrtve dece, roditelja i trenera. Kao što je i policijska uprava kasnije potvrdila, policajci koji su prvi stigli na mesto nesreće nisu pravili fotografije u svrhu istrage, već iz privatnih razloga - takođe stoji u tužbenom dokumentu koji je podnet sudu - piše u tužbi.

Vanesa je rekla da je za fotografije saznala tek mesec dana nakon nesreće, i to putem medija, a da je losanđeleska policija u to vreme već znala za njihovo postojanje. Brajantova udovica je zabrinuta da bi njene tri ćerke Natalia, Bianka i Kapri te fotografije mogle da pronađu na internetu, što je takođe navela kao argument u tužbi koju je podnela.

- Ovo (podnošenje) isključivo govori o nametanju odgovornosti, zaštiti žrtava i osiguranju da se niko više neće baviti ovakvim ponašanjem u budućnosti. Kada porodica trpi gubitak voljenih ljudi, oni imaju pravo da očekuju da će se prema njima postupati dostojanstveno i sa poštovanjem. Pripadnici policije su u ovom slučaju izdali to sveto poverenje. Cilj ove tužbe je da dokaže da šerifovo odeljenje snosi odgovornost i da spreči buduće nedolično ponašanje - izjavio je portparol porodice Brajant.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading