Goran Vesić: Organizacijom Evrolige Beograd bi bio sportski centar sveta!

Autor:

Sport

09.05.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se nada da će Beograd dobiti organizaciju završnice košarkaške Evrolige i dodao da za tu inicijativu Grad ima podršku predsednika i premijerke Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

- To će biti najveće sportsko takmičenje ove godine u svetu. Evroliga namerava da u jednom gradu, u dve hale, organizuje 54 preostale utakmice. Predviđeno je učešće osamnaest klubova, osam klubova će se plasirati u četvrtfinale i na kraju u fajnal for koji predstavlja završnicu takmičenja - rekao je Goran Vesić za TV Pink.

On je podsetio da će završnica Evrolige biti odigrana od 4. i 26. jula, a ekipe bi došle i desetak dana ranije, tako da bi Beograd četrdesetak dana bio sportski centar sveta.

Istakao je da će Beograd uz garancije Vlade sigurno biti konkurentan, mada neće biti lako jer se bori s velikim i bogatim gradovima.


- Ovo bi bilo veoma značajno za naš turizam zbog velikog broja ljudi koji bi došli u naš glavni grad. Svaki dan sam u kontaktu i s klubovima i sa Evroligom - zaključio je zamenik gradonačelnika Beograda i dodao da bi organizacija tog sportskog takmičenja bila važna i za srpsku privredu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading